&

DVG 1 - WHV 1

DVG boekt zakelijke overwinning op WHV

Zondag 30 april in deze fase van de competitie bestaat het gevaar om te ver vooruit te kijken. Volgende week is een belangrijke dag, maar dan moet wel eerst thuis gewonnen worden van WHV. DVG was de bovenliggende partij vandaag en op basis hiervan is de overwinning terecht. Op het juiste moment 2 doelpunten maken en dan op de automatische piloot de overwinning over de eindstreep brengen. Ook nog met de mogelijkheid om een paar spelers wat extra rust te geven.

Al vrij snel was er een kans op een vroege voorsprong. Bart de Windt draaide gemakkelijk weg van zijn tegenstander maar zijn schot ging naast het doel. DVG had de overhand in de openingsfase en een schot van Sander van de Ven ging via een voet van de WHV verdediging over de achterlijn. De hoekschop werd door Bas van Houtum goed in gekopt maar via de vingertoppen van de keeper was er opnieuw een hoekschop die niets opleverde. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers kwam uit een vrije trap. De DVG verdediging twijfelde en greep niet in maar de inzet van de WHV aanvaller werd half gemist en ging naast het DVG doel. Halfweg de eerste helft was de beste kans op een verdiende voorsprong. Martijn Caarls stuurde Bart de Windt de diepte in maar zijn schot werd aangeraakt en ging naast het doel. Het leek een 0-0 ruststand te worden maar een verre ingooi van Luuk van de Ven zorgde voor onrust in de WHV verdediging. Men kreeg de bal niet goed weg en toen die voor de voeten van Martijn Caarls kwam werd het vonnis snel geveld. Met de binnenkant van de voet was het schot voldoende voor de 1-0 voorsprong en dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of DVG scoorde opnieuw. Een voorzet van Luuk van Ven leek voor het doel langs te gaan maar ineens was daar het voetje van Twan van den Broek die bij de tweede paal de voorsprong verdubbelde. De wedstrijd was hiermee eigenlijk al gespeeld. WHV kon niet echt aandringen en DVG spaarde krachten en wisselde met het oog op de komende week. De sterk ingevallen Joep van der Meyden had nog een riante mogelijkheid om de 3-0 te maken. Vrij voor de doelman mislukte zijn  lobje.

De mede koploper BMC won thuis en Avesteyn verloor van Keldonk. Dat reduceert het aantal kanshebbers voor de titel tot 2: BMC en DVG.

Volgende week speelt DVG uit tegen VOW en BMC gaat op bezoek bij Maliskamp. Spannender kan het niet worden.

DVG 2 speelde thuis gelijk tegen kampioen Boskant, het werd 1-1.