&

DVG 1- VOW 1

DVG stijgt op de ranglijst door winst op VOW

De inhaal wedstrijd tegen VOW uit Zijtaart heeft DVG de 4e overwinning op rij gebracht en dit betekent een 5e plaats op de ranglijst. De achterstand met de koplopers is nog maar 5 punten, kortom DVG is weer een team om rekening mee te houden. Van de 12 gespeelde wedstrijden werden er evenveel gewonnen als verloren.

De openingsfase was voor VOW maar DVG kreeg de eerste kans om de score te openen. Wilco Voets probeerde een lob van zo’n 25 meter maar de bal eindigde op de bovenkant van de lat. Een soortgelijke poging van VOW ging over het doel van Mark Faes. Niet veel later werd een voorzet van Bart de Windt door Bas van Houtum nog naast het doel geschoten en een grote kans voor Twan van den Broek werd door de VOW keeper onschadelijk gemaakt. Deze kansen waarop de opmaat voor de openingstreffer van DVG en die kwam er ook.  Een kopbal van Bart de Windt op Bas van Houtum eindigde in een duel met de VOW keeper waarbij de bal niet afdoende weggewerkt kon worden en daar was Twan van den Broek heel alert en kopte de bal in het open doel: 1-0.  Een afstandsschot van Sander van de Ven werd tot hoekschop verwerkt en dit was de eerste in een serie van hoekschoppen met de beste als laatste. Wilco Voets was de aangever en de vrijgelopen Bas van Houtum kopte feilloos de bal in het doel: 2-0. Dit was in de 40e minuut en de opeenvolgende 10 minuten, 5 voor en 5 na de rust, bepaalde de overwinning van DVG. Een grote kans op de 3-0 werd gemist en VOW kreeg vlak voor het rustsignaal nog een strafschop toegekend die benut werd: 2-1. Na de rust was nog niet iedereen buiten of de bal lag opnieuw op de stip maar nu stond DVG achter de bal. Daan Voets schoot onberispelijk in, ofschoon de VOW keeper in de goede hoek zat: 3-1

Dit doelpunt, vroeg in de tweede helft, gooide roet in de VOW plannen. Toen Sander van de Ven in de 61e minuut ook nog de 4-1 maakte was het verzet gebroken en kon DVG gaan werken aan het doelsaldo. Er waren diverse kansen om de score op te voeren maar de paal, lat of keeper stonden in de weg. Er werd nog 1 keer gescoord en dit betekende een eindstand van 5-1. Een ingooi op Bart de Windt werd terug gekaatst en opnieuw ingespeeld naar Bart. De steekbal werd met een sublieme voetbeweging over de VOW doelman geschoten. De winterstop komt nu misschien ongelegen gezien de reeks die DVG heeft neergezet. De eerste wedstrijden na de winterstop, tegen de hoger geplaatste teams, zal aantonen of DVG daadwerkelijk gaat meedoen om de prijzen.

Namens DVG wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, sportief en vooral gezond 2017.