&

DVG 1 - Vorstenbosch Boys 1

DVG 1 geen succes tegen Vorstenbosche Boys 1

Na de overwinning van vorige week waren zondag 6 november de verwachtingen hoopvol om een goede serie (lees overwinningen) neer te zetten. Met twee thuis wedstrijden op het programma zou dit ook een reële redenatie kunnen zijn. De realtiteit van vandaag was anders er werd, onnodig, met 2-3 verloren.

De openingsfase was goed. Na een verkenningsfase van een paar minuten kreeg DVG, 2 corners op rij waarbij de tweede voor de voeten van Wilco Voets kwam. Met de binnenkant van de voet werd de openingstreffer op het score bord gezet: 1-0. Vorstenbossche Boy’s was even ontdaan maar niet meer dan dat. Een kans op de gelijkmaker leidde de tweede treffer van DVG in. Een schot van de aanvallers van Vorstenbosch werd geblokt en in de counter werd Bas van Houtum vrij voor de keeper gezet. Het diagonale schot was de goalie van Vorstenbosch te machtig: 2-0. Deze voorsprong zou DVG meer rust en vertrouwen moeten geven maar het was Vorstenbosch dat een veld overwicht had en de duels over het algemeen ook won. Een aansluitingstreffer lag in de lijn van de verwachting maar de DVG defensie onder leiding van goalie Mark Faes hield stand tot aan de rust.

Er zat duidelijk meer suiker in de thee van Vorstenbosch, de lijn van de eerste helft werd doorgezet en DVG moest achteruit in de verdediging.  In de 51e minuut was een redding van Mark Faes de inleiding voor de aansluiting. In de rebound werd de bal binnen geschoten. Niet lang daarna was het al gelijk toen een steekbal langs de uitlopende Faes werd getikt: 2-2. Een combinatie tussen Sander en Luuk van de Ven belandde op de paal. Luuk kon de bal net niet de juiste richting geven. De wedstrijd kon in die fase alle kanten op maar een gelijk spel zou, gezien de verhoudingen, ook acceptabel zijn geweest. De 87e minuut bracht daar echter verandering in. Een speler van Vorstenbosch raakte geblesseerd en lag op de grond. Vorstenbosch en DVG speelde door maar de situatie verbeterde niet en toen DVG de bal op voorspraak van de bank van Vorstenbosch buiten de lijn speelde was een behandeling het logische vervolg. Vorstenbosch hervatte echter het spel direct met een ingooi en de aanvaller kwam 1 op 1 met de DVG keeper en die won dit duel: 2-3.  Na afloop was iedereen het erover eens dat dit een erg onsportieve actie was van Vorstenbosch maar DVG schiet hier niets mee op. Zeker niet in de situatie waarin men zich momenteel bevindt. Het succes van vorige week kreeg dus niet het gewenste vervolg.

Volgende week komt SCI op bezoek en gezien de stand kunnen we spreken van een 3 punten wedstrijd in de onderste regionen van de ranglijst.

DVG 2 verloor in een matig duel, thuis van Mifano. Het werd 0-3.