&

DVG 1 - Maliskamp 1

Collectieve OFF-DAY DVG 1 tegen Maliskamp

DVG heeft het niet gemakkelijk in de eerste wedstrijden van deze competitie. Vaak was een resultaat verdiend maar vandaag kon men daar geen aanspraak op maken. Over de gehele linie was Maliskamp slimmer in de duels, en won uiteindelijk verdiend.

De eerste helft werden een 2-tal penalty’s toegekend aan Maliskamp maar die werden niet benut. De eerste belandde op de lat en de tweede werd gestopt door Mark Faeas. Toch werden er ook kansen gecreëerd. Een bal van Bas van Houtum werd goed verwerkt door de keeper en een kopbal van Bart de Windt ging voorlangs. Toch werd er in de eerste helft door Maliskamp nog gescoord. Een vrije trap, net buiten de 16, werd snoeihard ingeschoten: 0-1.

Na de rust waren er een aantal kansjes voor DVG maar het beeld van de wedstrijd was niet echt hoopvol. De beste kans op de gelijk maker was een vrije trap. Bart de Windt trof de vuisten van de keeper en in de rebound werd de bal eenvoudig tot corner getikt. Maliskamp speelde meer en meer op de counter en in een van die situaties was er een tweede gele kaart voor een DVG verdediger. Maliskamp kreeg meer ruimte en in een counter werd de bal nog tot corner verwerkt maar die betekende wel de 0-2. Toch was er een soort van onverzettelijkheid te bespeuren. Met nog een paar minuten op de klok was het Sander van de Ven die de achterlijn bereikte en Bart de Windt in staat stelde om de aansluiting op het score bord te zetten. Een gelijk spel zou het maximale resultaat betekenen maar als je in de verkeerde hoek zit valt alles tegen. Een vrijetrap van DVG werd met de hand verdedigd in het strafschopgebied maar nu was de scheidsrechter minder resoluut in zijn beslissing à geen penalty! In de rebound scoorde Maliskamp nog de 1-3. DVG kreeg 2 penalty’s tegen en ondanks dat daaruit niet werd gescoord liep het eigenlijk de gehele wedstrijd, wederom, achter de feiten aan.

DVG 2 won de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boy’s met 4-2.