&

DVG 1 - BMC 1

DVG 1 laat winst over aan vv BMC 1

In de derde competitie ronde speelde DVG de eerste thuiswedstrijd tegen BMC uit Berlicum.
Na de uit nederlaag in de eerste ronde wilde de DVG érs de eerste punten bijschrijven. Het is dan extra sneu dat de scheidsrechter de wedstrijd beslist in het nadeel van DVG. In de eerste helft had DVG weinig in te brengen tegen de aanvalsdrift van BMC.  In de 5e minuut ontsnapte DVG aan een vroege achterstand maar moest die niet veel later toch incasseren.

Een slecht opgeruimde bal kwam bij een BMC ér die niet twijfelde en snoeihard de voorsprong op het score bord zette. In de 34e minuut werd de voorsprong voor BMC verdubbeld. Na een opeenstapeling van fouten in de defensie van DVG kwam de bal bij een BMC aanvaller en die omspeelde Mark Faes eenvoudig ofschoon hij de bal nog wel aanraakte. Kort voor rust ontsnapte DVG aan een 3-0 achterstand. Een goed teruggelegde bal werd naast het DVG doel geschoten. Nog voor het rustsignaal scoorde DVG de aansluitende treffer maar die werd afgekeurd vanwege een vermeende buitenspel situatie.

Na rust was het een ander DVG. Veel feller en overtuigender in de duels. Vanaf de zijlijn fanatiek gecoacht door Henk van Hattum. Toch was het BMC dat nog een bal op de lat zag belanden en daarmee een beslissende 3-0 voorsprong liet liggen. Rond de 62e minuut ging het snel. Peter Versantvoort kreeg de bal in de loop mee van Rik van Ruremonde en zijn voorzet betekende een ware scrimmage voor het BMC doel. Uiteindelijk was het Pepijn Hazenberg die het beslissende tikje gaf: 1-2. De eerstvolgende aanval leverde een hoekschop op. Bart de Windt sprong veel hoger als alle verdedigers en knopte de gelijkmaker binnen: 2-2. Vanuit een nieuwe hoekschop maakte Martijn Caarls bijna de derde in 3 minuten maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Een gelijk spel was in deze fase de logische en verdiende uitslag voor beide partijen: BMC de beste in de 1e helft en DVG in de 2e. De scheidsrechter daarentegen had een belangrijk aandeel in de einduitslag. Na een inzet werd de bal door de DVG goalie nog gestopt en de bal dreigde over de doellijn te rollen maar Rik van Ruremonde voorkwam een nederlaag door de bal tot corner te verwerken. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor een doelpunt voor BMC. Volgens zijn inzicht was de bal over de doellijn geweest. Zelfs de BMC spelers waren verbaasd over deze beslissing. In de resterende minuten had DVG geen echte kansen meer op de meer dan verdiende gelijkmaker. Erg jammer dat deze beslissing de tweede nederlaag van DVG in het nog prille seizoen betekende: 2-3

Volgende week staat de derby tegen Boskant op het programma. Boskant is de koploper in deze competitie.

DVG 2 speelde thuis tegen Helmondia de kater weg na een slechte (en verloren) uitwedstrijd vorige week. Er werd met 5-0 gewonnen. Joep van der Meijden werd uitgeroepen tot man of the match.

De DVG dames verloren, uit tegen SDDL, met 7-2. Sem van Rozendaal was Women of the Match