&

Spoordonkse Boys 1 - DVG 1

DVG niet bij de les tegen Spoordonkse Boys

Na een zwaar bevochten gelijkspel uit bij SCI en een gemakkelijke overwinning thuis tegen Tongelre hadden de toeschouwers zondag 20 maart meer verwacht van deze uitwedstrijd tegen Spoordonkse Boy’s. Toch had een en ander anders kunnen aflopen als de terugspeelbal door Randy Stuurman onderschept had kunnen worden. Dit was al in de eerste minuut van de wedstrijd. Het hobbelige veld was debet aan de kans van Randy maar zoals vanmiddag wel meer niet goed ging lukte dit ook niet.

De scheidsrechter was erg attent op het coachen in het veld en kende regelmatig een indirecte vrije trap toe bij het roepen van medespelers. Het merendeel van de wedstrijd voltrok zich op het middenveld met bijna tot geen uitgespeelde kansen. Spoordonkse Boy’s was over het algemeen wel beter in de duels en meer in balbezit. Halfweg de eerste helft was balverlies op het middenveld de inleiding tot de openingstreffer. Martijn Caarls verdedigde vooruit maar liet daarbij het midden open en op het diagonale schot was Sander van Eeuwijk verrast en kansloos: 1-0. DVG wisselde in de tweede helft offensief en dit bracht iets meer evenwicht maar echte kansen kwamen er niet. Een terugspeelbal op de DVG goalie bracht deze enigszins in verlegenheid. Zijn uittrap werd geblokt en ondanks 2 reddingen kwam de bal toch bij een aanvaller van Spoordonk wat een 2-0 voorsprong betekende. Deze werd nog uitgebreid naar een 3-0 toen de DVG verdediging apathisch stond toe te kijken. Al met al een wedstrijd om van te leren en vooruit te kijken. Volgende week maandag (!) staat het inhaal duel met Taxandria op het menu en hopelijk geven de DVG’ers dan wel thuis.

DVG-2 behaalde in Helmond tegen Mulo een benauwd gelijkspel. Na een 2-0 ruststand werd het door doelpunten van Pieter van de Wetering en Aaron van Dooren toch nog gelijk. Op paasmaandag speelt het 2e de halve finale van de KNVB districtsfinale uit tegen VCH4

De DVG dames verloren thuis van Gemert 2 met 4-1. Woman of the Match was Maaike Verstegen.