Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

SCI 1 - DVG1
 

 

Inzet DVG beloont met 1 punt tegen SCI Flynth

De zaterdag 5 maart avondwedstrijd op het kunstgras van SCI had een sensationeel einde. Niet alle supporters hebben dit slot echter meegemaakt. Met nog 1 minuut op het score bord was de stand nog 3-1 voor SCI.

DVG begon goed aan de wedstrijd en had eigenlijk op voorsprong moeten komen. Een crosspass van Bart de windt werd door Wilco Voets goed voorgegeven. Bas van Houtum kopte de bal goed in maar de richting ontbrak en de SCI keeper kreeg de bal in het gezicht. Niet veel later kwam SCI opnieuw goed weg toen een 1 op 1 situatie niet goed werd uitgespeeld. SCI was vooral gevaarlijk in de counter en de snelle buitenspelers waren een plaag voor de Liempdse verdediging. In de 23e minuut werd uit zo’n counter ook het eerste doelpunt gescoord, Sander van Eeuwijk was kansloos.  Een door Wilco Voets genomen vrije trap werd door Bart de Windt perfect ingekopt: 1-1. DVG had het betere van het spel maar toch kwam SCI er vaak snel en gevaarlijk uit. Net voor rust had DVG op voorsprong moeten komen. Wilco Voets en Twan van de Broek waren aan de verdediging ontsnapt en konden gezamenlijk op de keeper af. Door te lang treuzelen werd deze kans niet benut en dan komt de voetbal wet om de hoek kijken. Een verdekt schot, net buiten het strafschop gebied, kon niet gestopt worden en dus ging SCI met een voorsprong de kleedkamer in: 2-1. Net in de tweede helft had SCI een goede kans om op een 3-1 voorsprong te komen maar het schot ging net voorlangs. In de 56e minuut kwam deze stand toch op het score bord. Balverlies op het middenveld van DVG luidde de zoveelste snelle uitbraak van SCI op en dit maal was het wel raak. Laatste man van DVG, Martijn Caarls, werd hierna naar voren doorgeschoven en ging DVG achterin 1 op 1 spelen.

Er kwamen wel kansjes maar dit leverde geen doelpunten op. SCI kreeg hierdoor nog meer ruimte en Sander van Eeuwijk moest diverse keren aan de bak. Een goed genomen vrije trap van Peter Versantvoort ging buiten bereik van de keeper net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De meeste Liempdse toeschouwers hadden zich al neergelegd bij een nederlaag maar de spelers bleven erin geloven. In de 89e minuut werd Martijn Caarls omver gelopen in het strafschop gebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Dit karwei werd vakkundig uitgevoerd door Daan Voets ofschoon de keeper de bal nog raakte. Dit late doelpunt gaf DVG nog meer energie en er was gedurende de 2e helft nog wel wat oponthoud geweest dus een paar minuten blessure tijd. SCI had nog goede kansen op 4-2 maar ook die bleef uit en de voetbal wet werd opnieuw bewezen. Een hoge bal in het drukke 16 meter gebeid kwam uit bij de ingevallen Pieter van de Wetering die de 3-3 op het bord zette. De ontlading was groot. Na de aftrap van SCI werd er door DVG nog een aanval opgezet en Pieter van de Wetering had de 3-4 MOETEN scoren maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn. De supporters van SCI riepen al geruime tijd naar de scheidsrechter maar die had nog geen zin in het eindsignaal. Liefst 9 minuten werd er nagespeeld en werden de punten dus uiteindelijk gedeeld. Een punt gewonnen gezien de stand in de laatste minuut van de officiële speeltijd.
Sander van Eeuwijk werd uitgeroepen tot man of the match.

DVG 2 verloor in Mierlo 2 kostbare punten in de race om het kampioenschap en speelde gelijk 1-1. De scheidsrechter keurde 2 doelpunten van DVG af. Man of the Match was Ronald Martens.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


06-03-2016
 
 
SCI 1 - DVG1
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

06-03-2016
 
 
SCI 1 - DVG1
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)