&

FC Eindhoven 1(am) - DVG 1

Stadion vrees voor DVG

In het Jan Louwers stadion spelen de amateurs van FC Eindhoven hun thuiswedstrijden. De eindhovenaren zijn de koplopers in 4G en hebben ook al de eerste periode gewonnen. Normaal duurt een wedstrijd minimaal 90 minuten maar vandaag duurde de wedstrijd eigenlijk maar 5 minuten. Precies zoveel tijd hadden de amateurs van Eindhoven nodig om een 2-0 op het score bord te zetten.  Het “uitvak”  in het stadion was goed gevuld maar de vele meegereisde toeschouwers werden niet verwend met een goed potje voetbal van hun rood/gele favorieten. Tweemaal scoorde FC Eindhoven kinderlijk eenvoudig. Voorzet aannemen, afleggen en scoren. Het duurde tot in de 18e minuut alvorens DVG de schroom een beetje van zich afspeelde en was meteen kansrijk. Het lobje van Sander van de Ven ging echter over het doel. Een uitglijder van Martijn Caarls betekende al bijna de beslissing maar Sander van Eeuwijk redde bekwaam. De beste kans op de aansluiting was opnieuw voor Sander van de Ven maar het was zoals bij velen vandaag: net niet. De 3-0 werd op identieke manier gescoord als de openingsgoals. Een voorzet die meteen goed wordt aangenomen en afgelegd op een inkomende speler die vervolgens gemakkelijk binnen schiet.

Na de rust was het FC Eindhoven die het tempo bepaalde en vooral het spel vertraagde. DVG kreeg, in die fase, niet veel kansen tegen maar was ook niet bij machte om iets te creëren. In de 70e minuut werd het toch nog 3-1. Uit een hoekschop werd de bal opnieuw ingebracht en Bas van Houtum stond volledig vrij en kopte eenvoudig binnen. Van een offensief van DVG zijde was vervolgens geen sprake ondanks de aanmoedigingen van het Liempdse publiek. Het was aan Sander van Eeuwijk te danken dat het bij de 3-1 bleef. Hij moest daarvoor ook nog een penalty stoppen en meerdere reddingen verrichten. Ook de scheidsrechter keurde nog een doelpunt af wegens buitenspel. Samenvattend een verdiende nederlaag met weinig perspectief op een goed resultaat. Sander van Eeuwijk werd gekozen tot Man of the Match. Volgende week is DVG vrij en zal die tijd nodig hebben om de batterijen weer volledig op te laden voor de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop.  Met tegenstanders als Acht, Essche Boy’s en Wodan zijn er punten nodig om de aansluiting met het bovenste deel van de ranglijst niet te verliezen.

DVG 2 speelde opnieuw gelijk, 1-1 tegen het veel lager geklasseerde Lierop. Hier werd Jurgen van de Velden uitgeroepen to Man of the Match.