&

DVG 1 - Wodan 1

1e gelijke spel DVG

Van de top vijf tegenstanders kwam zondag 13 december Wodan op bezoek. Gezien de eerdere resultaten was er misschien geen goed gevoel over het resultaat. Alle wedstrijden tegen de hoger geklasseerde tegenstanders gingen immers verloren. Toch was het gelijke spel vandaag eerder een verlies van 2 punten ten op zichtte van de winst van het ene puntje. Het werd uiteindelijk 0-0. Een bloedeloze “Frits van Turenhout” was het geenzins. Wodan had in de openingsfase het betere van het spel.

De combinaties waren beter verzorgd. In de 14 minuut was een redding van Sander van Eeuwijk nodig om een vroege achterstand te voorkomen. Een kopbal van Martijn Caarls had zomaar ook de voorsprong kunnen opleveren maar de keeper van Wodan was, toen ook al, een sta in de weg. Een nieuwe aanval van DVG had een beter lot verdiend. Een voorzet van Peter Versantvoort kwam bij Aaron van Dooren die de bal ook had kunnen overlaten aan de vrijstaande Bas van Houtum maar hij na de bal aan, draaide zich vrij en via de keeper werd het slechts een hoekschop die niets opleverde.
In de tweede helft was het veldspel van DVG beter verzorgd en dit leverde ook mogelijkheden en kansen op. Sander van de Ven zag een bekeken lobje door de doelman tot corner verwerkt. In de 75e minuut was Bas van Houtum het dichtst bij de openingstreffer. Een voorzet hoefde maar aangeraakt te worden maar dit gebeurde helaas niet. Naarmate het steeds donkerder werd bleef DVG jagen op de overwinning. Een handsbal situatie in het strafschop gebied van Wodan kon door de scheidsrechter niet waargenomen worden. In de daarop volgende situatie kwam Sander van de Ven niet uit met zijn stappen en kon de bal slechts zachtjes inschieten. De keeper was wederom de situatie meester. In de 82e minuut was het Bas van Houtum die zijn inzet via de keeper tot hoekschop verwerkt zag worden.
Het bleef uiteindelijk dus 0-0 maar spannend was het wel. Man of the Match was Rik van Ruremonde.

DVG 2 bekert verder.
Door een 2-1 overwinning is DVG 2 weer een ronde verder in het beker toernooi. Thuis werd FC Uden 2 verslagen. Man of the Match was Pim Verboom.