Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - Unitas`59 1
 

 

DVG 1 speelt gelijk tegen Unittas `59 1

In de thuiswedstrijd tegen Unitas ’59 speelde DVG gelijk en gezien het spelbeeld was dit het maximale resultaat ofschoon er kort voor tijd nog een riante mogelijkheid was om de wedstrijd toch nog te winnen. Er waren flink wat toeschouwers aanwezig en die hadden nog maar net hun plaatsje gevonden toen er al gescoord werd. Bas van Houtum kreeg de bal in buitenspel situatie en omspeelde handig de keeper, 1-0. Waarom werd het doelpunt dan niet afgekeurd, vroeg iedereen zich af.

De scheidsrechter had gezien dat de bal door een verdediger van Unitas werd aangeraakt en beoordeelde dit als een bewuste actie om de bal te spelen, daarmee werd het buitenspel dus opgeheven. Na deze vroege opening werden er nog nauwelijks kansen gecreĆ«erd. Unitas had veelvuldig balbezit. Een bekeken lobje van Sander van de Ven ging net over het doel. Een hoekschop van Unitas werd door doelman Sander van de Ven weg gestompt en het daarop volgende schot geblokt door Twan van den Broek. Kort voor rust was het opnieuw de “Octopus” die de gelijkmaker voorkwam. Met sublieme reddingen van de DVG doelman werd een 1-0 ruststand behaald.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders en een tegendoelpunt hing al een tijdje in de lucht. Een schot van Unitas werd geblokt door een Liempdse verdediger. Hij had zijn handen gekruist op zijn borst om vooral toch geen hands te maken. Toch beoordeelde de scheidsrechter dit als opzettelijk hands en kende een strafschop toe. Sander van Eeuwijk zat in de goede hoek maar kon de bal niet stoppen: 1-1. DVG kwam er, voetballend, nauwelijks meer uit en alleen via de lange bal kon er even voor opluchting gezorgd worden. Met een van die lange halen werd Wilco Voets de diepte in gestuurd maar hij kreeg de bal op zijn rug waardoor die mogelijkheid verloren ging. De beste kans kwam via een slim genomen vrije trap, genomen door Martijn Caarls. Wilco Voets speelde Peter Versantvoort aan die de achterlijn opzocht en strak voorgaf. Bart de Windt kwam inlopen en zijn inzet ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Kort voor tijd was er een nieuwe hoofdrol voor de Liempdse goalie die wederom een zeer goede vorm liet zien. Diverse reddingen waren er nodig om het gelijke spel over de streep te trekken. Meer dan hoekschoppen zat er voor de Unitas aanvallers niet in. Net voor tijd was er DE kans voor Bart de Windt om een “sneeky” overwinning te pakken. Een goede voorzet van de ingevallen Pieter van de Wetering werd door Bart over het doel gekopt. Gezien het spelbeeld zou dit echter niet verdiend zijn geweest. Volgende week komt koploper FC Eindhoven op bezoek en speelt DVG de derde thuiswedstrijd op een rij.
Man of the Match: Sander van Eeuwijk.

DVG 2 speelde voor de zoveelste keer gelijk, na een 1-0 voorsprong werd een penalty gemist. Het werd uiteindelijk 2-2.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


03-03-2016
 
 
DVG 1 - Unitas`59 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)