&

DVG 1 - Taxandria 1

Octupus in blakende vorm….

Sport is soms moeilijk te  beredeneren . De ene week is de andere niet. En zo was het vandaag ook in de inhaal wedstrijd tegen Taxandria uit Oisterwijk. Vandaag stond een gemotiveerd DVG aan de aftrap en had al in de eerste minuten kunnen scoren. Wilco Voets had de riante mogelijkheid om al vroeg de score te openen maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. In de rebound was Twan van de Broek evenmin succesvol. Met de wind in de rug was het voor DVG toch gemakkelijker om de aanval te kiezen. Een vrije trap van Wilco Voets werd gedragen door de wind en spatte tegen de binnenkant van de paal weer uit het doel. Niet veel later was er dan toch de verdiende voorsprong voor DVG. Een voorzet van Peter Versantvoort werd nog gemist door de mee opgekomen Martijn Caarls maar links buiten Twan van de Broek wist hier wel raad mee. Vol op de pantoffel was er de verdiende voorsprong voor DVG: 1-0. Nog net voor rust waren er nog twee riante mogelijkheden om afstand te nemen maar Peter Versantvoort en Twan van de Broek wisten de kansen niet te benutten.

De tweede helft gaf een omgekeerd spelbeeld. De wind had hier ook een belangrijke factor in. Toch was het DVG dat de voorsprong al vrij vroeg verdubbelde. Een aanval over links kwam terecht bij Wilco Voets die een paar spelers handig omspeelde en zijn schot was de Taxandria goalie te machtig: 2-0. Daarna was het tijdstip van onze goalie Sande van Eeuwijk, bijgenaamd Octupus aangebroken. Via goede reflexen en het bekende engeltje op de schouder werd, keer op keer, de aansluitingstreffer voorkomen. Caramboles gingen via de onderkant van lat weer terug het veld in en pas in de 75 minuut moest hij capituleren; 2-1. Taxandria bleef aandringen op de gelijkmaker en dit gaf ook ruimte om te counteren. Een één op één situatie voor Sander van de Ven bracht niet de beslissing en dus was het spannend tot het laatste minuut.  Diverse situaties werden door Sander van Eeuwijk geneutraliseerd en zelfs 2 seconden voor tijd was een uiterste redding noodzakelijk voor de overwinning.

Man of the Match: Sander van Eeuwijk.