Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - Essche Boys 1
 

 

DVG speelt gelijk tegen Essche Boy’s

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in Zuid I, speelde DVG zondag 8 mei gelijk: 1-1. Oud trainer Rob van Griensven, die pas geleden in Esch het roer overnam, kwam op bezoek. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarin Esch in de eerste helft sterker was. De eerste mogelijkheid van Essche Boy’s, een schotje in de korte hoek, werd door Sander van Eeuwijk eenvoudig gestopt. Sander speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor DVG 1.

Bij vrije trap van Peter Versantvoort moest ook zijn collega aan het werk en ook hier werd de inzet onschadelijk gemaakt. De aansluitende hoekschop leverde niets op. Een schot van Sander van de Ven had een mooie boog en krulde naar de verre hoek maar de Essche goalie kon de bal nog net over tikken. In de 22e minuut kwam Esch op voorsprong. Een afstandsschot ging onder Sander van Eeuwijk door. Ondanks een vervelende stuit leek de bal houdbaar en dit gaf Sander ook later toe: “ik had hem moeten hebben”.  Een diepe bal op Twan van de Broek werd goed aangenomen maar voordat hij kon schieten werd de bal met de punt van de schoen door de verdediger tot corner getikt. Doordat DVG iets anders ging spelen werd het langzaam aan sterker en won ook meer en meer duels. Een counter van Esch, op links opgezet, werd goed voorgegeven maar de afwerking was slordig.

Na rust zette DVG nog eens goed aan en werd Esch op eigen helft vastgezet. Een tweetal kopkansen werden gemist door Bart de Windt en Bas van Houtum. In de counter was Esch gevaarlijk en een kopbal ging op de Liemdpse doelpaal. DVG kreeg diverse hoekschoppen en bij een hiervan was het opnieuw de kopsterke Bart de Windt die het duel won maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. De beste mogelijkheid voor Essche Boy’s om de voorsprong te vergroten was vanaf de 11m stip. Een voorzet van Esch kwam ongelukkig tegen Martijn Caarls aan en de scheidstrechter dacht een hand gezien te hebben. De penalty werd echter hoog overgeschoten. In de 74e minuut maakte DVG de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Rik van Ruremonde werd door iedereen gemist en kwam terecht bij Bas van Houtum. Zijn schot, in de korte hoek, belandde hoog in het dak van het doel: 1-1. DVG bleef aandringen en Esch had niet meer de kracht om er voetballend uit te komen. Echte kansen kwamen er niet meer mede omdat Esch het vertragingspelletje hanteerde en daarmee het resultaat boekte waar men van te voren op had ingezet: een puntje halen en klasse behoud veilig stellen. Man of the Match bij DVG was Mark van de Broek.

DVG 2 speelde uit bij Boskant voor een plaats in de nacompetitie. Het werd een gelijk spel, 1-1, en dit bleek voldoende om die nacompetitie ook te halen. Komende zaterdag en maandag is al de eerste ronde, kortom nog een verlening van de competitie met ook nog de beker finale op 22 mei.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


08-05-2016
 
 
DVG 1 - Essche Boys 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)