&

VOW 1 - DVG 1

Benauwde zege DVG uit tegen VOW

DVG heeft patent op rare wedstrijden op sportpark de Vonders in Zijtaart. Zo ook vandaag zondag 2 november . Na een tweetal mindere wedstrijden, qua resultaat gezien, waren er vandaag volop kansen tegen het laag geklasseerde VOW. Makkelijk had DVG het zeker niet en in de eerste helft was daar ook nog de straffe tegenwind. DVG had in de begin fase het betere spel en de kleine kansjes van Bart de Windt werden niet benut, ook Bas van Houtum wist in die fase niet tot scoren te komen. Na een klein kwartier werd een solo van Twan van de Broek onderbroken met een overtreding en de scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing: penalty en een rode kaart voor de verdediger van VOW.

Het publiek kon het er niet over eens worden, was de overtreding erbinnen of erbuiten? Deze kans vanaf 11meter werd door Bart de Windt trefzeker benut. De overtal situatie zou moeten leiden tot een groter veldoverwicht maar dit was niet het geval, het waren steeds slordigheden in de opbouw die voor onrust bij DVG zorgde. Een verre uittrap van de VOW keeper leidde tot twijfel in de DVG defensie en het lobje van de spits ging naast het doel van Roland Martens die de geblesseerde van Eeuwijk verving. Vlak voor rust kreeg VOW de gelijkmaker in de schoot geworpen door opnieuw een fout bij het opbouwen vanuit de defensie, ruststand 1-1. De donderspeech in de rust had de gewenste uitwerking en via 2 doelpunten in de 49e en 57e minuut (Twan van de Broek en Sander van de Ven) kwam DVG op een “veilige” voorsprong, tenminste dat dacht de Technische Staf en het in grote getale aanwezige DVG publiek. VOW echter gaf niet op en via de zeer behendig voetballende Bart van de Laar werd in de 63e minuut, door een fraaie omhaal, de aansluitingstreffer gemaakt. DVG verzuimde in die fase verder afstand te nemen en de ene na de andere kans werd om zeep geholpen. En dan komt de voetbalwet om de hoek kijken en komt VOW, 7 minuten voor tijd op gelijke hoogte: 3-3. De thuisclub had aan dit ene puntje niet veel en bleef vol gaan voor de overwinning en de drang naar voren werd diep in blessure tijd bestraft door de winnende DVG treffer. De bal werd door Wilco Voets voorgezet en Bas van Houtum was resoluut in de afwerking. Gezien de inzet had VOW een gelijkspel verdient echter DVG had een grote voorsprong in de kansen verhouding. Door dit resultaat doet DVG goed mee in de bovenste regionen echter volgende week, thuis tegen Ollandia, zullen de kansen beter besteed moeten worden.
Twan van de Boek werd uitverkoren tot Man of the Match.

DVG 2 verloor met 2-1 uit tegen Erp3 en de dames verloren ook thuis tegen Gemert met 1-4.
Hier was doelvrouw Miranda van der Leest de Woman of the Match.