&

DVG 1 - SDDL 1

Onnodig puntverlies DVG

Na het ongelukkige verlies van vorige week zondag speelde DVG vandaag zondag 7 december de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SDDL uit Demen. DVG startte goed en creĆ«erde meteen een aantal goede kansen maar de juiste aansluiting met de spitsen ontbrak. In de 7e minuut belande een voorzet van Wilco Voets op de lat. Het veld overwicht van DVG was overduidelijk en het was wachten op die ene “tip-in” maar of de bal was te scherp of de spitsen te ver weg.

De doelman van SDDL verrichte ook een paar goede reddingen. SDDL kwam er pas in de 36e minuut een keer gevaarlijk uit echter de controle bij de spits ontbrak en een doelpunt voor SDDL zou ook tegen de verwachting in zijn geweest. Keeper Roland Martens kwam goed uit bij een diepe pass en behoede DVG zodoende voor een achterstand. Na rust voerde DVG de druk meteen weer op en een goede voorzet van Wilco Voets bereikte Bas van Houtum, echter zijn kopbal miste de goede richting en ging voorlangs. SDDL begon te geloven in een goed resultaat en kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar de DVG goalie was attent bij een afstand schot en tikte de bal over het doel. Naarmate de tweede helft vorderde werd er wat te gehaast gespeeld bij DVG en SDDL kreeg steeds meer vertrouwen in het vooraf gekoesterde puntje. Dat werden er nog bijna 3, want na een rode kaart voor Jeroen Caarls kwam DVG met 10 man te staan en kreeg DVG een tegendoelpunt te verwerken. In buitenspel positie liet, de overigens goed fluitende scheidsrechter doorspelen en de voorzet werd door Daan Klievink binnengekopt. Dit was voor DVG het sein om nog aanvallender te spelen en deze inzet werd beloond. In de 89e minuut werd door Bas van Houtum de gelijkmaker binnengekopt. Door dit gelijke spel verliest DVG ,enigszins, de aansluiting met de bovenste twee ploegen Juliana Mill en Nijnsel die beide hun wedstrijden winnend afsloten.

In de winterstop is er gelegenheid voor de geblesseerde spelers om weer fit te worden zodat op zondag 8 februari de selectie weer compleet aan de tweede helft van de competitie kan beginnen.
Man of the Match werd Sander van de Ven.

De DVG dames wonnen thuis van Ollandia met 3-1 en hier was Milou Welvaarts de beste.