&

DVG 1 - Hapse Boys 1

DVG - Hapse Boys 2-1 komt te laat

Het had de perfecte afsluiting van een fantastisch activiteiten weekend kunnen worden, echter Hapse Boy’s wilde hieraan niet mee werken. DVG won weliswaar maar niet met de vereiste 2 doelpunten om een verlenging af te dwingen: 2-1.

Verrassend genoeg was het Hapse Boy’s dat direct na de aftrap de aanval verkoos boven de verdediging van de vorige week opgebouwde voorsprong. Deze tactiek had al na 10 minuten resultaat want Haps kwam, na een foute inspeelpass, op een 0-1 voorsprong. DVG besefte dat er een tandje bij moest en speelde meer naar voren maar kon geen echte kansen te creëren. Toch maakte DVG in de 22e minuut gelijk toen Rik van Ruremonde profiteerde van een fout in de verdediging, hij kwam alleen voor de keeper en zijn schot ging tussen de benen door: 1-1. Het geluk ontbrak in deze fase ook en bij een scrimmage voor het Hapse doel viel de bal niet goed om uit te halen. Bas van Houtum kon, liggend, met moeite bij de bal en zijn tip-in rolde tergend langzaam tegen de paal. Op een paar afstandsschoten na kwam DVG niet echt in een kansrijke positie. Voor rust werd er door Haps nog een keer gescoord maar de goed leidende scheidsrechter had een handsbal geconstateerd.

Na rust was er zo’n zelfde situatie echter nu was het een doelpunt voor DVG dat werd afgekeurd. Hapse Boy’s was gevaarlijker met de uitvallen en in die fase hing een 1-2 meer in de lucht dan de 2-1.
De echte overtuiging en wil om te winnen was er niet en na een paar wissels werd de tactiek aangepast: pompen of verzuipen. De lange ballen waren echter door de grote Hapse verdedigers makkelijk te verwerken. Toch viel de 2-1 nog, ver in de blessure tijd , en was er geen tijd meer over om nog een aanval op te zetten. De DVG’ers en de supporters kunnen nu op vakantie en zich weer gaan voorbereiden op het volgende seizoen.

Door het opheffen van de 6e klasse, zijn er twee teams extra en dus ook meer wedstrijden in de competitie.