&

Keldonk Vr1 - DVG Vr1     1-6

Doelpuntenfestijn voor ontketend DVG vrouwen tegen Keldonk

Donderdag avond 16.04.2015 speelde de DVG dames hun inhaalwedstrijd in en tegen Keldonk. De doelpunten vielen allemaal in de 2e helft. Verder in dit verslag begrijp je waarom de volgende tekst “Hattrick is een aanduiding in de sport voor de bijzondere situatie dat een bepaalde prestatie door één speler driemaal in dezelfde wedstrijd wordt geleverd”.

DVG begon vol overgave aan de wedstrijd met behoorlijk wat kansen voor DVG die mede gecreëerd werden door de veelvuldig opkomende links back Verena Eijkemans, er werd te haastig gezocht naar de openingstreffer waardoor DVG onzorgvuldiger werd met het inspelen van de bal, veelvuldig werd de lange bal gegeven op Stans Beerens en Romy van Oorschot maar werden de vrije ruimtes door onze eigen speelsters dicht gelopen waardoor we uiteindelijk niet tot score konden komen. Keldonk kon door het onzorgvuldige spel van DVG zelfs komen tot wat kansen waarbij de lat en keeper Miranda van de Leest redding brachten en de dames met 0-0 de rust in konden.

Na wat omzettingen in de rust, de mededeling als we de rust bewaren valt het doelpunt echt wel en dat we onze trouwe supporters echt voetbal moeten laten zien.

De 2e helft was koud aan de gang en Keldonk werd al direct in de 46e minuut op achterstand gezet door Milou Welvaarts (0-1) en na de aftrap door Keldonk was het wederom Milou Welvaarts die de 0-2 op het scorebord bij liet schrijven. Dit alles door per direct de druk te zetten op de tegenstander. Hierna begon DVG te voetballen zoals het hoort, aanvallend ruimte creëren, verdedigend verkleinen van het speelveld, en als het te druk was aan de ene kant werd via de achterhoede onder leiding van Gabi van der Steen het spel verlegd naar de andere zijde. DVG bleef kansen creëren en in de 60e minuut was het Milou Welvaarts die de eerste Hattrick van de wedstrijd op haar naam mocht schrijven 0-3. Verder was het Moniek van Esch die de 0-4 op haar naam kon schrijven, in gedacht was ze al aan het juichen waardoor ze met een YouTube actie de bal kinderlijk slecht raakte en de bal naast wist te werken. We begonnen met een aantal mensen voor de eigen eer te gaan schieten op goal met geen succes waarna men weer de
combinaties opzochten. In de 75e minuut werd Romy van Oorschot met een steekpass op links vrij gespeeld ze wist behendig via de achterlijn wat speelsters van Keldonk uit te spelen en met rechts beheerst de 0-4 binnen te schieten, in de 80e minuut wist men Romy weer te vinden en was de 0-5 een feit. In de 83e minuut was de 2e echte Hattrick een feit doordat Romy van Oorschot de 0-6 achter de doelvrouw wist te leggen. Keldonk wist in de 85e minuut de eer te redden door de 1-6 te scoren.

Een meer dan fantastische 2e helft. Zondag 10.00 uur staat de zware thuiswedstrijd op het programma te FC de Rakt uit Uden.

Voetbalster van de Wedstrijd: Odette Saris

Auteur : Jan Schalkx