&

VOW 1 - DVG 1

Onnodige nederlaag DVG tegen VOW Zijtaart.

DVG vecht voor lijfsbehoud en is voor bijna elke team een lastige tegenstander. In de meeste wedstrijden ontbreekt echter de geluksfactor. Geluk schijn je af te dwingen, maar ook in de uitwedstrijd tegen VOW Zijtaart was DVG grote delen van de wedstrijd beter en dwong het meer kansen af, maar toch was het na het laatste fluitsignaal de thuisploeg die de drie punten in de knip hield.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Witsiers, die het spel erg kort hield, ging DVG fanatiek voor de zege. Een eerste domper moest al na 3 minuten worden verwerkt toen de eerste aanval van VOW door een misverstand in de achterhoede meteen de 1-0 voorsprong door Juul van Erp opleverde.
De gasten uit Liempde lieten er geen gras over groeien en drongen aan. Dat leverde in de 6e en 7e minuut twee mooie aanvallen op, die echter in beide gevallen door Wilco Voets tegen paal en lat werden gewerkt. Een kopbal van Martijn Caarls in de 8e minuut viel op het dak van de goal. De tweede uitval van VOW was ook meteen weer raak. Een 100%score uit de twee aanvallen: Michel Tielemans lobde de bal over doelman Ronald Martens en maakte 2-0. Nadat Bas van Houtum met het hoofd in de 18e minuut al bijna scoorde, was het Bart de Windt die een corner van Tarn van de Wiel in de 26e minuut onhoudbaar inknikte: 2-1.   Tarn van de  Wiel had daarna een mogelijkheid om in de 36e minuut de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar VOW deed daar niet voor onder met een schot tegen de lat door Jelle Bos.

De tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig en golfde het spel snel op en neer. VOW benutte in de 60e minuut wederom door Juul van Erp een van haar kansen. Nadat VOW met 10 man kwam te staan door tweemaal geel voor Rene van Zutphen bleef DVG aandringen. VOW kwam onder druk te staan en met fysiek voetbal hield men DVG van de goal. Dat leverde in totaal 6 gele kaarten op.  Een van de overtredingen leidde tot de tweede tegengoal van DVG. Een mooie rechtstreekse vrije trap van  Peter Versantvoort  leverde DVG in de 71e minuut een doelpunt op 3-2. DVG verzaakte niet, maar ging met de overtal situatie waarschijnlijk teveel drukken door het midden, waardoor een kluwen van spelers bijna elke doelpoging verhinderde. Jammer was het dat DVG niet via de buitenspelers de verdediging van VOW uit elkaar kon spelen. Het pompen in het strafschopgebied van VOW leverde toch nog twee grote kansen op voor Martijn Caarls en Roel van de Sande. Helaas ze werden niet benut. De laatstgenoemde moest in blessuretijd nog met een rode kaart van het veld, nadat hij slecht uitverdedigen van een teamgenoot probeerde te corrigeren en zijn actie ongelukkig uitviel.

Man of the match was Wilco Voets.

DVG 2 speelde uit in Beek en Donk tegen Sparta’25 de nummer vijf van de ranglijst. Een boeiende wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde elftallen, die met een ruststand van 1-1- eindigde in een gelijkspel 2-2.  Voor DVG scoorden Daan Voets en Sparta (eigen doelpunt).  Man of the match was Jaap