&

Forse nederlaag DVG tegen Ruwaard.

DVG en Ruwaard hadden beide nog nul punten uit twee wedstrijden.  Vooraf beloofde het een spannende strijd te worden tussen beide ploegen, maar Ruwaard was afgetekend de sterkste. De grote overwinning was gezien het tegenspel van DVG in de tweede helft wel wat geflatteerd.

De eerste kans  was voor DVG. Een voorzet van Wilco Voets stichtte gevaar en werd  in kansrijke positie maar net over gekopt door aanvoerder Martijn Caarls.  Het tweede deel van de eerste helft was voor Ruwaard. In de 20e minuut maakte Sindy Bouwmeester 1-0. Ruwaard was gevaarlijker, maar DVG leek toch met een kleine achterstand de rust te kunnen halen. In de 43e en 45e minuut waren het echter  Stefan Kusters met een kopbal en Sjors Lindahl met een mooie actie die de 2-0 en 3-0 op het scorebord zetten. Trainer Marcel van den Hurck liet DVG na de rust wat anders voetballen en de beide elftallen waren meer aan elkaar gewaagd.  DVG kreeg ook mogelijkheden, maar kon die aanvankelijk niet omzetten in een doelpunt. Het was Ruwaard die door een eigen doelpunt van Jeroen Caarls verder kon uitlopen tot 4-0.   DVG wist de eretreffer te maken in de 63e minuut door een vloeiende aanval van Bas van Houtum, Wilco Voets en Tarn van de Wiel. Van de Wiel maakte de 4-1.
Het leek er daarna op dat DVG de stand nog een beter aanzien kon geven, maar een zeer gemakkelijke gegeven strafschop zorgde er voor dat Danny Laukers de eindstand op 5-1 kon bepalen.

Man of the match bij DVG was Sander van de Ven.

DVG speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen Mariahout en kan massale steun van de supporters goed gebruiken om de eerste punten van de competitie binnen te halen.

DVG 2 won de derde wedstrijd op rij. Nu werd de uitwedstrijd tegen Avesteyn  omgezet in een overwinning van 0-2.  Na rust was het tweemaal Daan Voets die scoorde.  Man van de wedstrijd was Roel van de Sande.

Dames speelde uit tegen Vorstenbosch. DVG kwam na een 1-0 achterstand nog op 1-1 door Verena  Eijkemans, maar de thuisploeg liep via een 2-1 ruststand vervolgens uit naar een monsteroverwinning van  7-1.
Vrouw van de wedstrijd bij DVG  was Els van de Steen.

Auteur : Rien Schalkx