&

NLC`03 1 - DVG 1

Onverdiende nederlaag DVG tegen NLC’03

Met een ander trainersduo, Artur Brands en Jan Peijnenburg  langs de lijn en de ervaren Piet van de Velden binnen de lijnen toog DVG vol vertrouwen naar Lith om daar de belangrijke zespunter tegen NLC’03 te spelen. DVG toonde zich gedurende 90 minuten  het sterkste, maar het was toch NLC dat de drie punten in de wacht sleepte. De thuisploeg was op de beslissende momenten scherper in de afronding en had slechts enkele momenten in de wedstrijd nodig om drie goals te maken.  DVG zetten daar een veldoverwicht en twee goals tegenover, waardoor voor de Liempdenaren ook deze wedstrijd helaas in een nederlaag eindigde.

DVG begon sterk aan de wedstrijd, veel strijd en balbezit, maar echte grote kansen leverde dat niet op.  Mark van den Broek was gestart als linksback en  met Piet van de Velden was er meer rust in de achterhoede en kon aanvoerder Martijn Caarls doorschuiven naar het middenveld. Het was een domper dat het eerste gevaar van de gastheren meteen een doelpunt opleverde. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd in de 17e minuut gevaarlijk ingebracht en Tim Ruijs kon vanaf de zestien knap inschieten.  De wedstrijd golfde daarna op en neer zonder dat er grote kansen voor beide doelen ontstonden.  De meeste toeschouwers,waarvan zeker meer dan de helft Liempdenaren, waren al op weg naar de thee in afwachting van het fluitsignaal van de scheidsrechter Vissers toen hij tot verrassing van velen niet floot voor de rust maar voor een penalty voor de thuisploeg.

Een lichte overtreding van Piet van de Velden werd zwaar bestraft, maar Niek van Sonsbeek had geen medelijden en voltrok het vonnis: 2-0.
DVG was niet uit  lood geslagen en startte de tweede helft net zoals de eerste. Met een overwicht en de Liemdpenaren drongen nu ook wat vaker door in het strafschopgebied. Terwijl gewacht werd op de aansluitingstreffer sloeg echter Remco Bijl  toe en maakte geflatteerd  3-0.
DVG bleef vechten voor een beter resultaat en die inspanningen  betaalden zich uit.   Martijn Caarls werd in de 83e minuut gevloerd in het strafschopgebied en Wilco Voets schoot de penalty beheerst in 3-1.  Een paar minuten later kwam de spanning volledig terug toen Bas van Houtum een mooi pass van Wilco Voets knap afmaakte 3-2.  Met kunst en vliegwerk hield NLC vervolgens DVG van het lijf. Aanvoerder Bijl zag na tweemaal geel rood en moest vertrekken  en DVG leek alsnog een punt uit de strijd te slepen. Martijn Caarls  en Rene van Kempen kregen  geweldige kansen, maar misten allebei, waardoor de wedstrijd toch in een deceptie eindigde.  Met opgeheven hoofd konden de Liempdenaren het veld verlaten omdat ze tot het laatste moment voor een beter resultaat hadden gestreden.

Volgende week speelt DVG thuis op sportpark de roode bleek tegen Boskant, de nummer  twee van de ranglijst.
Man of the match was Sander van de Ven.

DVG 2 zette de zegereeks voort en versloeg met 0-3 Rhode in eigen huis. Vinny van Kleef liet maar weer eens zien dat hij gemakkelijk kan scoren en maakte er twee en Leon van de Veerdonk schreef nummer drie op zijn conto.