&

FC Uden 1 - DVG 1

Koploper FCUden boekt ruime overwinning op DVG

FC Uden is met 10 wedstrijden en 30 punten een van de weinige clubs in het amateurvoetbal die nog geen enkel punt heeft verloren. Toch zag het er aanvankelijk in de wedstrijd tegen de Liempdse hekkensluiter er naar uit dat deze zondag DVG voor een grote verrassing zou kunnen zorgen.   De eerste helft was DVG qua inzet en veldspel gelijkwaardig.  Er was veel spelvreugde en bij vlagen werd door DVG uitstekend combinatievoetbal op het kunstgras neergelegd.  Meteen na rust scoorde de topscoorder  van FC Uden, Patrick Witjes,  die reeds 13 goals achter zijn naam heeft staan, 2-0 en dat bleek achteraf de doodsteek.
Het eerste kwartier golfde het spel op en neer. De vele meegereisde toeschouwers uit Liempde waren verrast door het goede tegenspel van  DVG. De eerste grote kans was in 15e minuut voor de DVG spits Bas van Houtum, maar die schoot net naast.  Vrij snel daarna liet Patrick Witjes, ex hoofdklasser UDI, voor de eerste maal van zich horen. Zijn schot belandde tegen de paal.  Na ruim 20 minuten leek DVG op voorsprong te komen. Wilco Voets haalde machtig uit en zijn schot belandde via de onderkant van de lat voor óf achter de lijn. De DVG-ers juichten, maar het was de gasten niet gegund, de scheidsrechter besliste anders en daardoor bleef de brilstand op het scorebord staan.  Na een half uur keerde Sander van Eeuwijk een afstandsschot, maar Patrick Witjes was er als de kippen bij om de 1-0 te maken.  Voor rust kreeg DVG nog een goede mogelijkheid door Bart de Windt op de gelijkmaker, maar het zat bij zijn doelpoging niet mee.
Overtuigd dat de tweede helft nog kansen zou bieden op meer kwamen de DVG-ers positief gestemd uit de kleedkamer.  Patrick Witjes maakte echter met een snoeiharde kopbal een einde aan die illusie: 2-0.  Ondanks die achterstand en een toenemend klassenverschil kreeg DVG nog enkele uitgelezen kansen.  Wilco Voets en Jaap Verhoeven hadden voor   een Liempdse treffer kunnen zorgen, maar  in dit stadium  zit DVG in de hoek waar de klappen vallen en wil het telkens net niet lukken.  Bart van Geelkerken, nogmaals Patrick Witjes en een eigen doelpunt van Jaap Verhoeven zorgden voor een geflatteerde zege van Uden.
A.s zondag wordt thuis de inhaalwedstrijd gespeeld tegen Boskant, de nummer 2, die 5 verliespunten meer heeft dan FC Uden, maar wel mee doet voor de prijzen.   Toch is door het vertoonde spel  tegen de koploper nogmaals bewezen dat DVG zich op voorhand zeker niet kansloos hoeft te achten. Het tij zal ongetwijfeld keren. Vorig jaar is de ploeg op de 4e plaats geëindigd en de potentie zit in de ploeg om punten te behalen.
Man van de wedstrijd was Bart de Windt.

DVg2 speelde uit tegen Boekel en blijft maar winnen. Inmiddels nemen de Liempdenaren de tweede plaats in.  De  prachtige uitzege van 0-3 werd bereikt door doelpunten van Roel van de Sande (2x) en Daan Voets. Man van de wedstrijd was Jochem van Dongen.

DVG dames verloren tegen Mariahout met 4-1. Een wedstrijd met  twee gezichten. Met een nieuw centrale verdediging door afwezigheid van Kelly en Moniek, was DVG sterker en kwamen verdiend op 0-1 door Milou. Deze streke fase liet zien dat DVG  de komende tijd nog zeges gaat halen. Helaas net voor rust werd het 1-1 en na rust was Mariahout de sterkste. Met mooie doelpunten in  55, 75 en 77e minuut  liepen zij uit naar 4-1. Vrouw van de wedstrijd was Gabi van der Steen.