&

DVG - VOW

Tegenvallende seizoenstart DVG na thuisnederlaag tegen VOW

Na de kleine en niet verdiende nederlaag tegen FC Schadewijk in de eerste uitwedstrijd  verwachtte het thuispubliek vandaag een gemotiveerde thuisploeg aan de gang te zien tegen VOW uit Zijtaard. De Liempdenaren blijken echter nog op zoek te zijn naar de juiste vorm en samenstelling  en weten dat onvoldoende te compenseren door inzet en vechtlust.  De bezoekers voetbalden ook geen goede wedstrijd, maar waren wel trefzekerder 1-2.

Het eerste kwartier  leek niets erop dat DVG deze wedstrijd puntloos zou beëindigen. DVG speelde op de helft van VOW en was dreigend zonder nu ook echt gevaarlijk te zijn. Na een klein half uur kwam het eerste grote gevaar van Bart van de Laar, de spits van VOW, die zich in deze wedstrijd ontpopte tot een voortdurende luis in de pels van de achterhoede van DVG. Doelman Sander van Eeuwijk, aan de kant van de thuisploeg de beste man, redde fantastisch.   In de tegenstoot mikte Bart de Windt net naast en in de 33e minuut had DVG de score kunnen openen met een aanval uit het boekje. Sander van de Ven bereikte  Wilco Voets, die meteen Bart de windt bediende, maar deze zag zijn inzet nu gekeerd worden door de 17e jarige doelman van de gasten Niek van Zutphen.

De laatste 7 minuten voor de thee stonden in het teken van twee penalty’s.  Na een overtreding door Peter Versantvoort zette Bart van de Laar in de 39e  minuut de 0-1 op het scorebord. DVG kreeg een identieke  gelegenheid, doordat in de 41e minuut Wilco Voets werd gehaakt. Voets, normaal gesproken trefzeker van 11 meter, nam zelf de strafschop, schoot hard door het midden, maar de bal werd relatief gemakkelijk gekeerd door van Zutphen.   Martijn Caarls was daarna toch nog dicht bij de gelijkmaker, maar de ruststand bleef 0-1.
In de tweede helft zette DVG het matte spel voort. Incidenteel ontstond er een kans, zoals in de 55e minuut toen Bas van Houtum alleen op de doelman afging, maar niet doeltreffend kon afronden. VOW  was in de 66e minuut dichter bij een doelpunt door een schot van Juul van Erp op de lat. Wat onverwacht kwam DVG in de 70e minuut toch op gelijke hoogte. Wilco  Voets speelde zich vrij en bereikte met zijn hoge pass achterin het  doelgebied Rik van Ruremonde. Deze schoot uit een moeilijke hoek knap de 1-1 in.

DVG wilde doordrukken en bijna lukte dat in de 83e  minuut  toen Sander van de Ven na voorbereidend werk van Bart de Windt tegen de lat kopte. De goal viel echter aan de andere kant. Na een vermeende overtreding  bleven de Liempdse verdedigers staan, waardoor invaller Martijn van de Ven alleen voor Sander van Eeuwijk kwam te staan en koelbloedig de 1-2 liet aantekenen.
Het wanhoopsoffensief van DVG leverde daarna nog een kansje op voor Bas van Houtum na goed doorzetten van invaller Martijn Schoenmakers, maar DVG kwam goed weg dat in de slotminuten VOW de voorsprong niet verder uitbouwde.  Zo redde eerst Sander van Eeuwijk nog fraai op een een vrije trap van 16 meter en daarna bracht de lat voor hem redding. Het bleef bij een teleurstellende 1-2 uitslag.
Man van de wedstrijd aan DVG zijde was Sander van Eeuwijk.
Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Ruwaard uit Oss op het programma.

DVG2 speelde thuis tegen Sparta25 uit Beek en Donk.  In tegenstelling tot DVG 1 kent DVG 2 een vliegende start: zes punten uit de eerste 2 wedstrijden. Een ongekende weelde ten opzichte van afgelopen jaren.   DVG 2 was aanmerkelijk sterker en schiep zich vele kansen, maar Sparta kwam toch met 0-1 voor. Pas diep in de tweede helft kon DVG de drie punten thuis houden: Arno Habraken en Vinny van Kleef scoorden 2-1.  Man van de wedstrijd was Willem Voets.

Auteur : Rien Schalkx