&

DVG 1 - SDDL 1

DVG Zwaar bevochten overwinning op SDDL.

In de strijd om onder de degradatiestreep uit te komen haalde DVG 1 een zwaar bevochten overwinning op SDDL uit Ravenstein. Eindstand 1 – 0 . Onder een heerlijk winterzonnetje en onder de klanken van het clublied uit de nieuwe geluidsinstallatie, trad DVG1 aan voor de eerste wedstrijd  in de laatste periode. Met nog acht wedstrijden voor de boeg, kan er gesproken worden over acht finales waarin zoveel mogelijk punten gehaald dienen te worden om in de 4e klasse te blijven.

Mede door het vroege storen van SDDL begon de verdediging van DVG erg onrustig . Buiten een afstandsschot van clubtopscoorder Ties Klievink leidde dit niet tot grote kansen voor SDDL. In de 12e minuut kon DVG daar pas iets tegenover stellen. Een 1-2-combinatie tussen Bart de Windt en Wilco Voets werd door laatstgenoemde over het doel geschoten. In de 14e minuut volgde een nieuwe kans voor DVG. Een foutieve inworp van SDDL werd door Martijn Schoenmakers opgepikt en doorgespeeld naar Tarn van der Wiel die de bal secuur in het doel plaatste. Het doelpunt werd echter wegens buitenspel afgekeurd.
Even later kreeg Martijn Schoenmakers een goede schietkans na een prima ingreep en dito dieptepass van Martijn Caarls. Het schot was echter te zwak om keeper Megens voor problemen te stellen. Meteen hierna moest Peter Versantvoort  i.v.m. een blessure te veld ruimen voor Daan Voets.

De wedstrijd kwam daarna niet echt op gang. Buiten een gele kaart voor verdediger De Vocht na een forse overtreding op Wilco Voets en goed ingrijpen van keeper Ronald Martens op een diepe bal op spits Ties Klievink  brak de wedstrijd pas in de 42e  minuut open. Een goed genomen vrije schop van Tarn van der Wiel werd nog geschampt door een verdediger van SDDL waarna Martijn Caarls de bal snoeihard in de hoek kopte. 1 – 0.

SDDL zette na deze tegenvaller meteen aan. In een tijdbestek van 3 minuten kreeg het team enkele goeie scoringskansen. De eerste kans ontstond na ongelukkig uitverdedigen van Jeroen Caarls maar door goed ingrijpen van de strijdlustige Johan van Gestel leverde dit geen direct doelgevaar op. Een minuut later was het wel gevaarlijk, een corner van SDDL werd niet goed weggewerkt  en de daaropvolgende kopkans van Ties Klievink ging tot opluchting van iedereen ruim over. In de blessuretijd voor rust kreeg DVG nog een prima kans. Na goed storen van Tarn van der Wiel en Wilco Voets werd laatstgenoemde door een verdediger van SDDL binnen het 16-metergebied ten val gebracht.  De scheidsrechter zag in de overtreding echter geen strafschop.

Na rust kwam SDDL meteen fel uit de startblokken , een afstandsschot van Daan Klievink werd door Ronald Martens fantastisch gekeerd. Het leek het startsein voor een interessante tweede helft maar beide partijen kwamen daarna niet echt meer in hun spel. Hoewel de scheidsrechter in 1e instantie zijn gele kaarten in de kleedkamer had laten liggen, waren daarna de gele kaarten voor Jeroen Caarls en Wilco Voets aan DVG-zijde en Dirk Megens aan SDDL-kant de enige wapenfeiten.

De supporters moesten ook nu weer tot de slotminuten wachten voor wat extra-spektakel. In de 88e minuut werd Daan Voets op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap van Tarn van der Wiel smoorde in 1e  instantie in de muur en in de rebound schoot Bart de Windt over.
In de laatste minuut brak Martijn Schoenmakers nog door de verdediging van SDDL maar ook hij werd net buiten de zestien neergehaald door Peer Klievink (een van de drie gebroeders Klievink in het team van SDDL). De vrije trap van Martijn Caarls ging hierop net langs. Meteen hierop werd Sander van de Ven diep gestuurd maar ook hij kon alleen via een overtreding gestuit worden. In de laatste seconde kreeg Martijn Caarls nog een prima kans om de 2 – 0 aan te tekenen na een misser in de verdediging van SDDL. Zijn inzet ging net langs en was daarmee het sluitstuk van een wedstrijd waarin het team van Arthur Brands en Jan Peijnenburg weer aansluiting kreeg met de concurrenten Ollandia en FC Schadewijk.

De 1e finalewedstrijd leverde dus meteen 3 punten op. De volgende finale staat alweer gepland op zondag 9 maart in de thuiswedstrijd tegen Ruwaard. Met steun van de supporters moet het ook hier mogelijk zijn om de broodnodige punten te pakken.

Man of the match: ex aequo Jeroen Caarls en Johan van Gestel.

Ook DVG2 leverde een prima-prestatie door een 2 – 0 overwinning op koploper Bavos 2 uit Bakel. Doelpuntenmakers: 1 – 0 Daan Voets, 2 – 0 Thijs van Dongen.
Man of the mach : Thijs van Dongen

Ondanks een hattrick van Milou Welvaarts wist ons vrouwenteam niet te winnen van Keldonk.
Eindstand 4 – 3 voor Keldonk. Woman of the match: Milou Welvaarts