&

DVG 1 - NLC’03 1

DVG bindt NLC uit Lith aan zegekar.

Met de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden blijft DVG in de race voor klassebehoud.  DvG doet bovendien mee voor de 3e periodetitel. Tegelijkertijd moet men voluit blijven vechten om niet te degraderen. Tot het laatste moment op 4 mei zal de competitie voor DVG uiterst spannend blijven. DVG heeft nog een zwaar programma voor de boeg. Ook het doelsaldo van DVG steekt ongunstig af ten opzichte van de concurrenten, dus het devies voor de liempdenaren luidt dat elke resterende wedstrijd geknokt moet worden  voor drie punten.

Met een overwinning had de fusieclub uit lith  NLC’03 zich veilig kunnen spelen, maar het was van meet af DVG die het overwicht had. Tarn van de wiel had in de15e minuut de eerste goede kans, maar door wat getreuzel werd zijn schot geblokt. Snel daarna was het wel raak. Een mooie aanval via Peter Versantvoort en Martijn Schoenmakers werd knap afgerond door aanvoerder Martijn Caarls; 1-0.
NLC was gewaarschuwd en probeerde te voorkomen dat het een walk over zou worden voor DVG. Dat lukte. Een tegenaanval werd afgerond door Wouter Bijjl: 1-1.  DVG was hierdoor niet ontmoedigd en vocht voor de drie punten. Martijn Schoenmakers sleurde in de aanval en creëerde ruimte. Bart de Windt werd mooi vrij gespeeld en snelde naar de zestien meter en schoot de bal knap voorbij doelman  Thomas Fransen 2-1.
De tweede helft was boeiend, maar bood geen hoogstaand voetbalspel. Begrijpelijk omdat de spanning voelbaar aanwezig was. Met deze stand ziet ook NLC’03 de achtervolgers dichterbij komen maar mede dankzij uitblinker Jeroen Caarls was de achterhoede van DVG in de tweede helft een onneembare vesting.
Sander van Eeuwijk hield het doel verder schoon en  mede door het goede werk van Sander van de ven die met de week  een groeiende vorm laat zien.
De jonge goed fluitende scheidsrechter Sahiner had weinig moeite met deze sportieve wedstrijd en floot na 90 minuten af, waarna de liempdenaren met drie punten rijker juichend het veld verlieten.

Volgende week speelt DVG uit tegen Boskant.  Deze ploeg verspeelde verrassend de tweede plaats aan Cito en zal er alles aan gelegen zijn om de tweede plaats, die recht geeft op de nacompetitie, te heroveren. De DVG-ers zullen tot het uiterste gemotiveerd moeten zijn om de zege mee naar Liempde te nemen.

Man van de wedstrijd Jeroen Caarls.

DVG 2 won met 4-1 van de voorlaatste op deranglijst Rhode en had onder andere de goed spelende  A junior Quint van Leeuwen in de gelederen. Via 2-0 werd het 2-1 en vervolgens 4-1.  Doelpunten van Jaap Verhoeven, Thijs van Dongen en Daan Voets.

Man van de wedstrijd was Jaap verhoeven.

DVG dames gaan met de week beter spelen. Tegen de nummer 2 Rhode werd in de uitwedstrijd met 1-3 gewonnen. Vorige week eindigde deze wedstrijd nog in 2-2.  Vanaf het begin was DVG bij de les. Een voorzet van Stans werd in eigen doel gewerkt 0-1.  Milou maakte met een mooi afstandschot 0-2.. Na rust maakte Verena 0-3 en rondde zij daarbij een vloeiende aanval af van Britt en Milou. Rhode maakte tenslotte uit een vrije trap 1-3. De verder foutloos keepende Miranda  kon dat niet verhinderen.

Vrouw van de wedstrijd  Verena Eijkemans.

Auteur : Rien Schalkx