&

VOW Zijtaard- DVG 1

Kostbare uitoverwinning DVG op VOW Zijtaard.

In een competitie waarin iedere ploeg van de ander kan winnen, boekte DVG een belangrijke overwinning op VOW  uit Zijtaard en voegde drie kostbare punten toe aan het puntentotaal.
Bovenin is het stuivertje wisselen tussen Boskant, Avesteyn en Boekel. Na de zege op VOW voert DVG een grote  middenmoot  aan, maar wel op 6 punten van nummer drie.
DVG en VOW hadden beide de laatste twee wedstrijden verloren en voor de elftallen was het van belang om deze keer wel punten binnen te halen. DVG begon door de betere voetbaltechnische kwaliteiten wat sterker aan de wedstrijd.  Met de onvermoeibare  Arno Habraken, Wilco Voets en de weer herstelde Sander van de Ven  had DVG op het middenveld een licht overwicht en kon de voorhoede  in stelling worden gebracht. DVG startte deze keer in de aanval  met Bas van Houtum en Pieter van de Wetering, maar zij kregen weinig kansen. Het was gelegenheidsstopper Martijn Caarls die een vrije trap van Freek van Kempen zeer knap behandelde en fraai in de uiterste hoek  0-1 scoorde.  De laatste 15 minuten van   de eerste helft waren voor VOW, dat met veel vechtlust zich knap verweerde. DVG doelman Sander van Eeuwijk redde uitstekend  op een gevaarlijke actie van Juul van Erp en aanvoerder Martijn Caarls bracht redding op de doellijn na een schot van de aanvoerder van de tegenpartij Bart van de Laar.  Nick Bekkers verdedigde verbeten en gaf daarbij het voorbeeld aan zijn ploeggenoten om met wilskracht te strijden.
Na de theepauze bouwde DVG al snel haar voorsprong uit.  Na een overtreding op Rik van Ruremonde zette Peter Versantvoort zich achter de bal en buitte op zeer knappe wijze  uit dat de muur niet helemaal goed was neergezet. Zijn zachte schuiver kwam precies binnen de palen 0-2.  DVG leek op rozen te zitten, maar een alles-of-niets-offensief van de thuisploeg bracht de spanning toch nog terug in de wedstrijd.  Wederom was het Juul van Erp die gevaar stichtte en in de 84e minuut de aansluitingstreffer maakte 1-2.  De mouwen werden nog eens extra opgestroopt door VOW, maar het was toch DVG die met gevaarlijke uitvallen de grootste kansen kreeg om de voorsprong te vergroten. Bart de Windt, die bij de start van de tweede helft de voorhoede  was komen versterken, zag een mooie aanval  op de paal eindigen.  Wilco Voets had nog een vlammend schot in petto dat meer had verdiend en Arno Habraken zag zijn goede wedstrijd bijna beloond met een doelpunt, maar in de stand trad geen verandering meer op 1-2.  Met Jaap Verhoeven in de laatste minuten in de gelederen speelde DVG de wedstrijd bekwaam uit.