&

Kleine nederlaag DVG tegen Mariahout.

DVG slaagde er zonder vier vaste basisspelers er niet in om punten mee uit Mariahout naar Liempde nemen. Mariahout was vorige week tot ieders verrassing winnaar geworden van de tweede periodetitel en wist die stijgende lijn qua resultaat ook tegen DVG vast te houden.
Met Roel van de Sande, Rene van Kempen, Tarn van de Wiel en Jaap Verhoeven in de basis als vervangers van het afwezige kwartet was DVG een jeugdig elftal. In de 7e minuut werd echter de ervaren achterhoede compleet verrast door een lange bal van Mariahout. Dit misverstand tussen Martijn Habraken en Sander van Eeuwijk leverde een 100% kans op voor Martijn van de Linden en hij kon heel  gemakkelijk de 1-0 voor Mariahout tegen het  net trappen.  De wedstrijd kon na de vroege voorsprong van de thuisploeg nauwelijks boeien.  Er werd hard gewerkt maar de lijn in het spel van DVG ontbrak. In de 30e  minuut werd DVG gevaarlijk door een voorzet van Tarn van de Wiel en een kopbal van Bas van Houtum en deze laatste kon net voor de rust nogmaals gevaarlijk worden na aangeven van Rik van Ruremonde.
DVG kwam in dezelfde samenstelling na rust  wat sterker uit de kleedkamer. DVG was met Sander van de Ven sterker op het middenveld en bouwde aan een voorzichtig overwicht.  Een vrije trap van Tarn van de Wiel op de goal van Mariahout miste nog de noodzakelijke kracht, maar Wilco Voets was in de 65e minuut succesvoller. Zijn vrije trap was onhoudbaar voor doelman Rick van de Heuvel van de gastheren.
De wedstrijd verdiende eigenlijk geen overwinnaar, maar die kwam er toch. De sporadische aanvallen van Mariahout leidde in de 80e  minuut tot een overtreding van Jeroen Caarls in het strafschopgebied. De penalty werd betwist door DVG, maar de neutrale toeschouwer zal toch wel gevonden hebben dat de bal terecht op de stip werd gelegd.  Roy van den Broek voltrok het vonnis over DVG: 2-1.
DVG speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen ASV’33 uit Aarle-Rixtel
Man van de wedstrijd bij DVG was Wilco Voets.

DVG 2 speelde uit tegen het Heesche HVCH. De Liempdenaren verloren met 3-1. Noud peijnenburg scoorde de enige treffer van ons tweede elftal en was teven man van de wedstrijd aan de kant van de DVG.

DVG dames speelde net als het eerste uit tegen Mariahout.  En ook zij verloren met dezelfde cijfers 2-1.  DVG kwam nog door Milou Welvaarts op voorsprong in de 25e minuut en kon die vasthouden tot aan de rust.  In de tweede helft scoorde Mariahout in 3 minuten tijd tweemaal en hield daardoor de drie punten in eigen huis.