&

Handel 1 - DVG 1

Sensationeel slot brengt DVG 3 punten tegen Handel.

DVG speelde voor de winterstop de laatste uitwedstrijd tegen Handel. In de eerste wedstrijd van de competitie verpletterde DVG thuis Handel met 6-2, maar Handel is daarna sterk teruggekomen en is inmiddels de trotse aanvoerder in de 2e periode. Een vroeg in de wedstrijd verkregen voorsprong van 2-0 was echter niet voldoende voor de thuisploeg. De Liempdenaren  vochten zich op karakter terug en zagen net voor het eindsignaal de inhaalrace beloond 2-3.
Een sportieve wedstrijd die zich op het scherpst van de snede afspeelde en die helaas door de scheidsrechter niet goed werd aangevoeld. Liefst 11 gele kaarten kleurde deze wedstrijd ten onrechte.  De scheidsrechter had ook kunnen volstaan met 1 of 2 kaarten, want nimmer waren de overtredingen grof.

Handel zette  de goede lijn van de afgelopen wedstrijden bij de start meteen door. In de 4e minuut was het al 1-0 door Pim Bus.  Bij de volgende aanval was het al weer bijna raak, maar Rik van Ruremonde kon met een kopbal op de eigen lat verdedigend redding brengen. Dat was slechts uitstel van executie, want in de 14e minuut werd een zeer verre uittrap van doelman Rob Manders in volle sprint verlengd door Jan van Grinsven die de DVG doelman Sander van Eeuwijk kansloos liet 2-0.   DVG liet het hoofd niet zakken en kwam bijna op 2-1 door een actie van Freek van kempen die Rik van Ruremonde in kansrijke positie bracht, maar zijn schot belandde tegen de paal.  Nadat Martijn Caarls wat vaker doorschoof werd DVG gevaarlijker. Sander van de Ven nam het middenveld steeds meer in handen en in de 27e minuut maakte DVG de aansluitingstreffer. De eerste helft prima voetballende Freek van Kempen legde de bal uitgekiend neer op het hoofd van Martijn Caarls, die met het hoofd altijd gevaarlijk is en dat bleek nu opnieuw 2-1.

Sander van de Ven behoedde DVG nog net voor het rustsignaal voor een grotere achterstand, waardoor de DVG-ers toch nog hoopvol de tweede helft konden beginnen.
De scheidsrechter toverde in de tweede helft tot veler verbazing de ene na de andere gele kaart uit zijn borstzak en abusievelijk trok hij zelfs een keer een rode kaart omdat hij het overzicht kwijt was, Door een grote vechtlust en speltechnisch was DVG sterker waardoor het perspectief op een betere eindstand overeind bleef. En dat lukte ook, maar wel moest de aanhang wachten tot de laatste 5 minuten. Met Martijn Caarls en Wilco Voets meer in de frontlinie was de aanvalskracht van DVG weer op sterkte  en dat liet zich uitbetalen. Op een verre trap van Sander van Eeuwijk en aangeven van Sander van de Ven trof de doelpuntenmaker van de afgelopen twee seizoenen, Wilco Voets,  op een uitstekende manier het net van de thuisploeg:  2-2. In de slotminuut was het Bas van Houtum die de onverwachte, maar toch wel verdiende 2-3 aantekende.  Groot gejuich onder de Liempdse supporters en een enorme domper voor de thuisploeg die in het laatste deel van de wedstrijd de hoop op versterking van de positie in de tweede periode zag vervliegen.

DVG voegde daarmee  drie punten toe aan het totaal en nestelt zich stevig in de middenmoot.
Volgende week  in Liempde de enige streekderby tegen Boskant, voordat de winterstop in gaat.

Man van de wedstrijd was  Sander van de Ven.