&

DVG - Mariahout

DVG slaat voor rust toe tegen Mariahout.

DVG maakte tegen Mariahout haar faam in deze competitie van veel scorende ploeg meer dan waar. Beide ploegen gingen na 45 minuten met een 5-0 stand rusten. Later bleek dit ook de eindstand te zijn.   DVG staat na 7 wedstrijden op 21 doelpunten, een gemiddelde van drie per wedstrijd.  Omdat DVG deze wedstrijd de nul achterin wist te houden  werd er flink aan het doelsaldo gewerkt. DVG neemt de gedeelde vierde plaats maar gaat zich nu opmaken voor een reeks van wedstrijden tegen ploegen die net als DVG in het linkerrijtje staan.  De komende weken zal laten zien waar deze jonge ploeg momenteel werkelijk staat.

Al na twee minuten was het raak.   Uitblinker Freek van Kempen bereikte Bas van Houtum, die zoals al vaker in deze competitie  geen moment aarzelde en de 1-0 binnen tikte.  De flitsende start van DVG was een koude douche voor de spelers van  Mariahout die nog niet opgewarmd waren of het stond al 2-0 op het scorebord.  Sander van de Ven bereikte Freek van Kempen en die miste niet.  Na een overtreding buiten het strafschopgebied ontfermde  vrije trap specialist  Peter Versantvoort in de 18e  minuut zich over de bal. Hij had een beetje geluk dat  de bal onderweg licht werd getoucheerd, waardoor doelman Rick van den Heuvel kansloos werd 3-0.  In de 31e had het al 4-0 kunnen zijn maar na een aanvalsopzet via Sander van de Ven raakte Bas van Houtum  de buitenkant van de paal. Even rook Mariahout door Coen van Eijndhoven aan een tegentreffer, maar het vierde doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant.  Martijn Caarls zette in de 40e minuut met een knappe steekpass op links Freek van Kempen aan het werk, die met een vlijmscherpe voorzet San der van de Ven bij de tweede paal bereikte en deze liep  de bal beheerst binnen 4-0.   Nog was het feest  voor de rust niet gedaan. Goed doorzetten van Bas van Houtum  bracht Bart de Windt in kansrijke positie. Bart was niet zelfzuchtig en schoof de bal breed, waarna Martijn Caarls de ruststand op 5-0 bepaalde.

Degene die zich in de rust opmaakte voor een voorzetting van het  doelpuntenfestijn in de tweede helft kreeg niet meer hert niveau van de eerste helft voorgeschoteld .  Trainer Rob van Griensven  wisselde na rust  enkele malen en gaf van blessures terugkomende spelers de gelegenheid om  speelminuten te maken. Achterin werd sterk gespeeld. Martijn Habraken, Willem Voets en Jeroen Caarls  hielden de bezoekers ver weg van sluitpost  Sander van Eeuwijk. Mariahout kon geen goed voetbal op de groene grasmat neerleggen, maar bleef wel vechten voor een eretreffer.  De enkele keer dat Mariahout wel dreigend was, stond  de Liempdse doelman  er en kon hij zijn doel  schoonhouden.  Niet zo talrijk als voor de rust, maar ook erna deden zich voor DVG kansen voor om de score verder op te krikken.   Wilco Voets, Bart de Windt en  Pieter van de Wetering waren het dichtste bij een zesde doelpunt,  maar de scherpte was er een beetje af, waardoor de eindstand  al behaald was bij de  rust 5-0.

Man van de wedstrijd  was Freek van Kempen.

Auteur : Rien Schalkx