&

Klinkende overwinning DVG op VOW uit Zijtaart.

De laatste thuiswedstrijd van DVG dit seizoen eindigde zondag 28- april in een mooie overwinning voor de liempdenaren. Indien het lot DVG volgende week gunstig is gezind kan er mogelijk nog een vervolg komen. DVG moet dan royaal winnen van naaste concurrent Avesteyn en de revalidatie van de laatste weken, Volkel, moet dan de wedstrijd verliezen tegen kampioen Boekel sport. Spanning tot het laatste moment.

Met een kort toespraakje van de voorzitter en de overhandiging van een bloemetje door de secretaris werd even stil gestaan bij het vertrek van trainer Rob van Griensven, die na dit seizoen aan de slag gaat bij DAW.

DVG wilde graag deze zondag in stijl afscheid nemen van het eigen publiek en opende met een sterk offensief.  Enkele  gevaarlijke schoten waren daarvan getuige.  In de 7e minuut juichte de DVG supporterschare al door een doelpunt van de uitblinkende Peter Versantvoort , maar die werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Bas van Houtum.
Misschien was DVG door de foutieve beslissing wat van slag, maar bij de eerste tegenaanval van VOW was het 0-1.  Mark van de Ven scoorde 0-1.
DVG liet zich niet uit het veld slaan en bleef dominant. Dat resulteerde in de 29e minuut in de gelijkmaker. Zeer verzorgd veldspel leidde tot een beslissende pass van Freek van Kempen op Bas van Houtum.  De spits van DVG was alles en iedereen te snel af en scoorde koelbloedig: 1-1. Nog voor rust maakte een  schitterende  combinatie van een kwartet spelers,  Martijn Caarls, Rik van Ruremonde, Wilco Voets en Bart de Windt ervoor dat laatstgenoemde de 2-1 kon scoren. Daarmee werd de eerste helft als een boeiend schouwspel met een terechte voorsprong voor DVG afgesloten.
Na rust was er maar een elftal dat nog voetbalde. DVG heerste en speelde de wedstrijd gemakkelijk uit.  In de 58e minuut maakte Bas van Houtum zijn tweede na aangeven van Wilco Voets.  Martijn Caarls bracht in de 73e minuut de 4-1 op de borden en in de 85e minuut was het wederom aanvoerder Caarls die  na voorbereidende werk van Wilco Voets de eindstand bepaalde op 5-1. Vermeldenswaardig is nog het debuut van Martijn Schoenmakers, A1 junior, die zich het volgend jaar mag gaan bewijzen in de selectie van DVG.
Man van de wedstrijd was Peter Versantvoort.

DVG2, vechtend voor lijfsbehoud in deze klasse,  speelde thuis tegen kampioenskandidaat Blauwgeel. Helaas werd nipt met 1-2 verloren. Doelpuntenmaker Willem Voets, die ook man of the match was.

Het damesteam van DVG speelde thuis tegen koploper Rhode. Door veel strijd van de zijde van DVG waren de Liempde dames zeker niet de mindere en tot verrassing wisten zij de drie punten thuis te houden. Milou Welvaarts scoorde tweemaal  en Moniek van Esch met haar eerste goal scoorde eveneens:  3-1.
Vrouw van de wedstrijd: Miranda van der Leest.

Auteur : Rien Schalkx