&

DVG 1 - Handel 1

Flitsende start DVG tegen Handel.

De eerste thuiswedstrijd tegen Handel in de competitie 2012-2013 eindigde voor DVG  in een grote overwinning: 6-2. Dat zal de DVG-ers veel vertrouwen geven voor volgende week, de uitwedstrijd tegen Boskant, de enige derby dit jaar voor de Liempdenaren in de klasse 4G.
DVG had een verpletterende start. Al na 16 minuten stond de thuisploeg op een bijna niet meer te achterhalen voorsprong. In de 3e minuut strafte Rik van Ruremonde een grote fout van doelman Manders af.  In de 5e minuut kon Nick Bekkers twee keer aanleggen en meteen zijn eerste wapenfeit aan laten tekenen na zijn comeback bij DVG, na een intermezzo bij de buren uit Lennisheuvel: 2-0. Martijn Caarls liet na ruim een kwartier de toeschouwers voor een derde maal juichen: 3-0.

Handel had even tijd nodig om deze overrompelende start van DVG te verwerken. Vorig jaar konden de bezoekers zich pas in de allerlaatste wedstrijd op de valreep veiligstellen voor degradatie en men was niet van plan om zich als een mak schaap naar de slachtbank te laten leiden. Nadat hij al twee keer gevaar had gesticht, kon spits Zemir Hadzevic in de 22e minuut tegen scoren; 1-3. Kansen bleven zich opstapelen en in de 27e minuut wisten de geboeders Caarls in harmonie de voorsprong voor DVG verder uit te bouwen. Pieter van de Wetering speelde zich knap vrij, bediende Martijn Caarls, die de bal met het hoofd neerlegde voor Jeroen Caarls die  afdrukte: 4-1. Nadat Peter Versantvoort de voorsprong nog bijna verder vergrootte, maakte Handel op slag van rust met een schitterende vrije trap 4-2 door Marc de Waard.

DVG opende de tweede helft met een schot tegen de paal door Wilco Voets. In de 56e minuut was het wel raak door de topscoorder van DVG van vorig seizoen. Na een mooie trap van Freek van Kempen maakte Wilco Voets met een fraaie lob 5-2.
In de 65e minuut wist doeman Tommy Legius zowel Zemir Hadzevic als Marc de Waard van een derde doelpunt voor Handel af te houden. Het slotakkoord was voor Martijn Caarls en Wilco Voets. Na een mooie combinatie kon Wilco Voets bekwaam de eindstand op het scorebord brengen: 6-2.
Een heel mooi begin van de competitie. Met wisselende resultaten is het voorprogramma afgewerkt. Op basis van een conditioneel sterke basis en een team dat in bijna dezelfde samenstelling als vorig jaar speelt overheerste het vertrouwen dat DVG dit seizoen een team heeft waar de tegenstanders terdege rekening mee moeten houden. De eerste wedstrijd logenstrafte dat vertrouwen zeker niet.

Auteur : Rien Schalkx