&

DVG 1 - ASV’33 1

DVG wint van ASV’33

Dat een wedstrijd om “des keizers baard”toch een leuk schouwspel kan opleveren lieten DVG en ASV’33 uit Aarle Rixtel zien. Beide elftallen zijn vrij van degradatiezorgen en hebben ook geen kansen meer op prijzen en hadden er op deze eerste echte lentedag zin in.
DVG opende de wedstrijd met een kopkans van Bas van Houtum in de 6e minuut, maar doelman Dennis Driessen redde knap.  De volgende grote kans was voor Bart de Windt en die had mogen tellen, maar zijn rollertje ging net naast.

Daarna was het aan de spits van ASV, Nick Hendriks, om tot tweemaal toe alleen op doelman Sander van Eeuwijk af te gaan, maar de Liempdse doelman gooide zich tweemaal voor de bal waardoor de teller voor de gasten op 0 bleef staan. Aanvoerder en laatste man  Martijn Caarls drong nog een keer diep in het strafschopgebied van de tegenstander binnen, maar zag ook zijn doelpoging stranden.  Op slag van rust kreeg de weer in de basis teruggekeerde Peter Versantvoort de kans om op te komen met de bal en hij bedacht zich geen moment. Vanaf zeker 25 meter  sloeg zijn bal als een granaat in de bovenhoek in 1-0. Een beauty. DVG kwam sterker dan de bezoekers uit de kleedkamer en speelde sterk op de helft van de tegenstander.  In de 52e minuut verlengde Bas van Houtum de bal met de kop waardoor Wilco Voets alleen op de doelman af kon gaan: 2-0. Door goed verdedigend werk van Martijn Habraken en Jeroen Caarls kon de thuisploeg  ASV’33 goed van de goal houden, zodat de bezoekers het met afstandschoten probeerde. Een van die pogingen van Teun van Asten raakte binnenkant paal, maar DVG had het geluk aan haar zijde en ketste de bal eruit. Misschien wel de  mooiste goal kwam op conto van Rik van Ruremonde. Hij ontfermde op eigen helft zich over de bal en maakte zoveel snelheid dat hij handig tussen de verdediging doorglipte en ook de goalie achter zich liet: 3-0.
Het was de bezoekers te prijzen dat zij zich niet aan de kant lieten zetten en bleven vechten voor een beter resultaat.

Dat kwam er ook in de 61e minuut. Met een droge knal in de uiterste hoek liet Nick Hendriks doelman van Eeuwijk kansloos.
De wedstrijd leek nog spannend te worden, maar nadat scheidsrechter Driessen voor de tweede keer geel had getrokken voor Joris van Brug  was het moraal van de gasten geknakt. Met de invallers Bart van Ruremonde, 17 jaar,  die verdienstelijk debuteerde  en Jaap Verhoeven  speelde DVG de wedstrijd knap uit. DVG had de voorsprong verder uit kunnen bouwen, maar een curieus voorval verhinderde dat.   In de 83e minuut kopte Martijn Caarls boven iedereen uit de bal hard op goal maar trof hij de lat, de bal die daarna hoog opnieuw werd  ingebracht kwam bij de tweede goede kopper van DVG terecht, maar ook Bas van Houtum trof de lat. Daarmee was de wedstrijd gedaan.

Volgende week speelt DVG uit tegen Boekel Sport.   Door de winst op Avesteyn kan Boekel sport niet meer achterhaald worden en zijn zij drie wedstrijden voor het einde al met straatlengte voorsprong kampioen. Proficiat
Man van de wedstrijd was bij het opmaken van dit verslag nog niet bekend.

DVG 2
speelde thuis ook tegen ASV’33. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam uiteindelijk een gelijkspel op het scorebord: 3-3.  Voor DVG waren de doelpuntenmakers: Daan Voets, Rene van Kempen en Thijs van Dongen.