&

De Bocht 80 1 - WSJ 1

De Bocht ’80 speelt goed maar verliest van WSJ

De Bocht ’80 speelde donderdag 10 mei een prima partij maar trok na 90 minuten toch aan het kortste eind. De ruststand was 1-1 door treffers Thanh Nguyen in de 30ste minuut en Hassan Ait Ben Hamou in de 39ste minuut. Na rust scoorde WSJ in de 58ste en 63ste minuut via Harrie Hesselberth. Patrick Broks schoot de 2-3 binnen door een penalty te benutten in de 82ste minuut. De Bocht zette het slotoffensief in en creëerde kansen maar scoorde niet. WSJ deed dat wel in de 90ste minuut door een treffer van Johnny Oeremans. Eindstand 2-4 in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Na weken lang matig voetballen van Bocht zijde speelde het vandaag een prima partij met veel beleving. De eerste kans was voor Omar Albaki in de 1ste minuut maar Edwin der Kinderen redde bekwaam. In de 7de minuut mocht de Bocht driemaal aanleggen in de 16 meter maar de bal wilde er niet in. Thanh Nguyen en Thijs van Dongen kregen mooie kansen maar kwamen niet tot scoren. In de 30ste minuut kwam De Bocht volledig verdiend op voorsprong via Thanh Nguyen na een prima steekbal van Murat Ozcan. Harm van den Bosch voorkwam een tegengoal van Housam Gharmaoui in de 32ste minuut. Thijs van Dongen kopte naast uit een corner in de 35ste minuut waarna uit het niets WSJ lanszij kwam. De hele Bocht defensie liep bij een corner onder de bal door waardoor Hassan Ait Ben Hamou vrij kon inkoppen. Ruststand 1-1.

Na rust nam de Bocht weer het initiatief. Bart Hermsen schoot net naast in de 46ste minuut en in de 53ste minuut kon Murat Ozcan net niet bij de bal nadat Thijs van Dongen de bal goed door speelde. Patrick Broks haalde de bal van de doellijn in de 58ste minuut na een slim balletje van Harrie Hesselberth. In de 58ste minuut scoorde Harrie Hesselberth vanuit buitenspel de 1-2. Direct hierna schoot Patrick Broks van dichtbij op de paal en twee minuten later kon Broks de bal net niet met zijn hoofd aan uit een corner. Uit de counter scoorde WSJ wel. De net ingevallen Johnny Oeremans draaide zich perfect vrij waarna Harrie Hesselberth de 1-3 mocht binnen schieten. De Bocht gaf niet op en Murat Ozcan schoot in de 81ste minuut net naast nadat Roel van de Ven de bal veroverde. In de 82ste minuut werd Simon Hendriks gevloerd in de 16 meter waarna Patrick Broks de penalty zeer bekwaam binnen schoot; 2-3. De Bocht zette alles op alles om er nog een gelijkspel uit te halen. WSJ profiteerde hiervan in de 90ste minuut via Johnny Oeremans.

Een prima wedstrijd van de Bocht wat perspectief biedt voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen SVG.