&

de Bocht `80 1 - OVV`67 1

Eerste overwinning De Bocht ’80; 2-1 winst tegen OVV ‘67

Elo Turksma zette De Bocht ’80 in de 31ste minuut op voorsprong. Middels een penalty bepaalde Merijn Snijders de ruststand op 1-1. Na rust bezorgde Elo Turksma De Bocht ’80  de eerste overwinning van het seizoen. Eindstand 2-1 in het voordeel van de Oirschottenaren.

Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel. In de 16de minuut de eerste kans van de wedstrijd voor De Bocht 80, een voorzet van Lars Fonken ging voorlangs. In de 20ste minuut een mooie combinatie van Gabby Gijzen en Thijs van Dongen. Thanh Nguyen kon echter net niet bij de voorzet van Thijs van Dongen. Maks Blokdijk schoot namens OVV in de 24ste minuut net voorlangs. In de 31ste minuut een bekeken hakbal van Gabby Gijzen die door Elo Turksma mooi werd meegenomen en goed werd binnen geschoten 1-0. Thijs van Dongen mistte in de 35ste minuut na wederom een goede steekbal van Gabby Gijzen. In de 41ste minuut scoorde Thijs van Dongen met een bekeken balletje maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Eén minuut later ging de bal op de stip, Merijn Snijders schoot de 1-1 binnen. In blessuretijd kreeg De Bocht ook een penalty maar die werd door Elo Turksma naast geschoten. Ruststand 1-1.

Na rust schrok De Bocht ’80 wakker toen OVV de bal al in de eerste minuut al op de lat schoot. Kort daarna een mooie lob van Lars Fonken die door de keeper op de doellijn werd gered. Edwin der Kinderen moest vervolgens gestrekt op een hard schot van Joey Kuppens. Faruk Pinarbasi schoot vervolgens de bal rakelings over. Lars Fonken legde de bal vervolgens panklaar voor Elo Turksma maar die besloot de bal breed te leggen in plaats van af te ronden. Lars Fonken sneed vervolgens door de verdediging maar ook deze kans werd niet benut. In de 70ste minuut een mooie combinatie van De Bocht ‘80. Simon Hendriks legde de bal breed op Jordy Gijzen die de bal door tikte op Elo Turksma die zijn tweede van de dag maakte; 2-1. Hierna nog een grote kans voor Thijs van Dongen maar die vlamde de bal in het zijnet. Al met al een zwaar bevochten overwinning voor de Bocht ’80 maar wel dik verdiend gezien het aantal kansen.