&

SC Olympus 1 - De Bocht `80 1

De Bocht ’80 wint van SC Olympus

Thijs van Dongen scoorde zondag 9 november al in de 10de minuut namens De Bocht ’80. In de twintigste minuut maakte Marcel van de Wouw er 0-2 van. Vier minuten voor het rustsignaal werd het 1-2 door Michael Smulders. Drie minuten na rust schoot Marcel van de Wouw  de 1-3 binnen en leek de wedstrijd gespeeld. Door een eigen goal van Marcel van de Wouw in de 80ste minuut werd het nog een spannende slotfase waarin niet meer werd gescoord. Eindstand 2-3.

De eerste kans van de wedstrijd was voor De Bocht ’80 en leverde direct een doelpunt op. Thijs van Dongen werd door Maarten Verheijden in stelling gebracht waarna van Dongen bekeken de bal naast de keeper binnen schoof; 0-1. Twee minuten later knalde Marcel van de Wouw de bal net naast. In de twintigste minuut was het wel raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd gemist door Thijs van Dongen waarna Marcel van de Wouw de bal voor zijn voeten kreeg en direct binnen schoot; 0-2. Hierna liet de Bocht ’80 toe dat Olympus in de wedstrijd kwam. Dat resulteerde in de 41ste minuut in een tegentreffer. ‘Plaaggeest’ Michael Smulders werd de diepte in gestuurd waarna hij de bal onhoudbaar diagonaal in de onderhoek schoot. In blessuretijd had Olympus gelijk moeten maken maar gelukkig voor De Bocht ’80 miste Adurahman Bah een vrije kopkans. Ruststand 1-2.

De Bocht kwam goed uit de startblokken na rust. In de 48ste minuut zette Maarten Verheijden goed voor waarna Marcel van de Wouw de bal hard bovenin de hoek schoot; 1-3. Hierna werd De Bocht ’80 onder druk gezet waardoor het terug gedrongen op eigen helft. Toch waren de beste kansen voor De Bocht ’80. In de 61ste minuut ging Maarten Verheijden alleen op doel af maar miste oog in oog met de keeper deze buitenkans. Marcel van de Wouw kopte in de 68ste minuut net naast en datzelfde deed Thijs van Dongen vijf minuten later na een goed opgezette aanval via Murat Ozcan en Marcel van de Wouw. Het laatste kwartier kwam De Bocht ’80 niet meer onder de druk uit en moest keeper Mark Faes regelmatig in actie komen. In de 80ste minuut kreeg Marcel van de Wouw de bal verkeerd op het hoofd waardoor het 2-3 werd. Hierna was het billenknijpen voor De Bocht ’80 maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 2-3 in het voordeel van De Bocht ’80.