Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

30 jarig jubileum Taekwon-do School Dekker
 

 

30 jarig jubileum Taekwon-do School Dekker

Zaterdag was het dan zover. Na enkele maanden van voorbereiding om het feest goed te laten verlopen, liet een kleine groep van Taekwon-do enthousiastelingen vele leden, oud-leden, familie, vrienden en genodigden de Dojang binnen op de Amaliaschool in Boxtel.

Sinds 1990 heeft Sabum Ad Dekker namelijk een eigen Taekwon-do school, wat ook Grandmaster Peter Sanders in een speech tegen de genodigde vertelde. Hij gaf aan destijds volledig achter Sabum Ad te staan. "Als je maar één ding goed onthoudt", zei Grandmasters Sanders. Taekwon-do is voor 50% techniek en voor 50% familie, vriendschap en verbroedering!". En dat is wat deze school al 30 jaar hoog in het vaandel heeft staan". Onder leiding van Sabum Atmane Qoubbane van TS.Dekker werd een training verzorgd voor zo'n 100 verschillende mensen. Variërend van de hoogste Dangraadhouders, tot nog nooit deze sport gedaan hebbende. Het knappe was, dat Sabum Qoubbane iedereen van een heel gevarieerde, maar vooral intensieve training kon voorzien.

Dat Taekwon-do verbroedert, was vooral te merken aan het plezier wat de mensen beleefden, zowel op de vloer als aan de kant. Voor de training was er een kort woordje van één van de bestuursleden, Alex van Vreede, die iedereen na de training uitnodigde om een hapje te gaan eten in gemeenschapshuis de Walnoot. "Want er wordt eerst hard gewerkt, voordat we lekker gaan eten!". Van en aantal zwarte banders werden hun trappen nog nauwkeurig op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat taekwondo-ka's bekend staan om hun snelle trappen, werd akelig duidelijk, doordat de fotograaf meerdere keren heel rustig liet trappen om dit kunnen vastleggen.  Nadat iedereen zich had omgekleed, opgefrist en een plekje aan tafel in de Walnoot had bemachtigd, kon het echte feest beginnen. Met daverend applaus werd Sabum Ad en zijn vrouw Marij ontvangen en middels een speech geëerd voor 30 jarig bestaan van Taekwon-do School Dekker en 40 jaar persoonlijk actief te zijn in Taekwon-do, Hapkido, Boxen enz enz, als Martial Artist. Mensen uit België en zelfs Duitsland waren afgereisd om Sabum Ad te eren voor dit unieke jubileum. Ook Grandmaster Sanders hintte naar het volgende feest. 'Over anderhalf jaar mag Sabum op voor zijn Masterstitel. En ook hier geldt 50% inzet en 50% familie'.

Sabum Ad werd overladen met cadeaus en genoot zichtbaar van de aandacht. Namens TSD werd een houten plaat overhandigd met daarop 30 jaar herinneringen met de mededeling dat het tweede deel van het cadeau overhandigd zal worden op het aankomende jubileumkamp. Want als TSD vier je zo'n jubileum niet alleen. Het is namelijk 50% feest en 50% familie.
Sabum Ad reist deze maand nog op uitnodiging van ITF HQ af naar Zuid Korea om aldaar les te gaan geven in het Hoofdkantoor van ITF HQ. Namens Sabum Ad, zijn vrouw Marij, de Aara's (organisatie TSD Jubileum) en geheel TSD, bedanken wij iedereen voor zijn / haar komst.

Auteur TS Dekker
Meer Taekwon Do nieuws >>>>


01-02-2020
 
 
30 jarig jubileum Taekwon-do School Dekker
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)