Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Master serie ITF HQ Nederland powerbreaking
 

 

Master serie ITF HQ Nederland powerbreaking

Zaterdag 21 december was Master Harry van Schaik 7e Dan, als 3e Master dit jaar te gast bij TS Dekker voor een breektestseminar. Master Harry werd ondersteund door Sabum Ad Dekker die zijn leerlingen de afgelopen weken klaargestoomd had voor dit spectaculaire onderdeel van Taekwon-do. 

Er werd door zowel jong als oud plankjes gebroken met de handen en voeten. Binnen en buitenkant en de vuist werd gebruikt, wat betreft de hand technieken. En bij het breken met de voeten werd er gebruik gemaakt van de snijkant v.d. voet, de bal v.d. voet en de hak. Dit alles vanuit stand en gesprongen. Voor de jeugd waren er vanzelfsprekend dunne houten plankjes aanwezig en voor de junioren en senioren wat dikkere houten planken. Ook werden er door 3 seniorleden gasbetonblokken doorgeslagen. 

Tevens werd er een battle gehouden tussen 2 teams van TS. Dekker die om en om een kandidaat op de vloer moesten zetten met een eigen gekozen breektechniek. De tegenstander diende deze dan ook correct uit te voeren. Wanneer het plankje doorwas kreeg men 2 punten, wanneer er half gebroken werdt kreeg men 1 punt en bij niet door 0 punten. Onder leiding van de 2 team captains, Sabum Atmane en Boosabum Linda, ging men dan ook erg fanatiek aan de slag. 

Uiteindelijk werd het team van Boosabum Linda winnaar en kreeg de team captain een leuke geste. 

Wat hebben we genoten van deze spectaculaire ochtend waarbij iedereen 1 of meerdere planken wist te breken onder bezielde leiding en ervaring van Master Harry en Sabum Ad. Tevens reikte Master Harry het felbegeerde en welverdiende Powerbreak Certificaat uit aan jong en oud. 

Het breek seminar werd gevolgd door een fijne warme Kerstborrel, waarbij Sabum Ad 2019 nog onder de loep nam en vele lovende woorden uitsprak naar zijn bestuur, scheidsrechters, coaches en natuurlijk alle leden en ouders. TS. Dekker is nu gesloten en begint haar lessen weer op Dinsdag 7 Januari 2020. 

Wij van TS. Dekker wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020 toe.

Auteur TS Dekker
Meer Taekwon Do nieuws >>>>


21-12-2019
 
 
Master serie ITF HQ Nederland powerbreaking
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)