Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Defence Center Boxtel
 

 

Eerste Keurmerk Vechtsportautoriteit in Boxtel voor Defence Center Boxtel

Defence Center Boxtel is zijn naam als goede martial arts school verder aan het uitbreiden. Naast gediplomeerde leerkrachten naast zich, vinden sabum (leraar) Atmane Qoubbane en coach Nabil Loubann het ook enorm belangrijk zich te blijven ontwikkelen, om zo het best in de sportschool te kunnen geven.

Vandaar dat deze jonge sportschool ook enorm trots is dat ze het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst hebben mogen nemen. De sportschool voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.
Dat is vrij uniek, want dit is de eerste sportschool in Boxtel en omstreken die hier ook echt aan voldoet.
De school van Qoubbane en Loubann verzorgt lessen in kickboksen, boksen en Taekwon-Do voor jongeren en volwassenen van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities.

“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport,” stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.” De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.
Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. “Ook voor sporters is het Keurmerk goed,” stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de scholen.”

Geïnteresseerden in deze sport kunnen altijd twee proeflessen volgen om te zien of ze later ook eens willen stralen in de ring onder begeleiding van twee zeer ervaren, vriendelijke en fanatieke instructeurs. Naast taekwon-do mag er voor het zelfde geld ook mee worden mee gedaan aan:

Boksles                op maandag van 19.30 uur tot 20.30 uur (vanaf 10 jaar)
Kickboksles        elke donderdag van 18.30 – 19.30 uur (vanaf 6 jaar tot 13 jaar) en
elke donderdag van 19.30-20.30 uur (vanaf 14 jaar)
Taekwon-do      elke dinsdag en vrijdag van 18.30- 19.30 uur. (Vanaf 6 jaar tot 13 jaar) en
elke dinsdag en vrijdag  van 19.30- 20.30 uur (vanaf 14 jaar)
Ladies Only        Elke woensdag van 19.00- 20.00 uur
(enkel voor dames, les van een een vrouwelijke instructrice.)

Alle lessen vinden plaats in het gymzaaltje bij Wilgenbroek in de Dr. De Brouwerlaan 74 in Boxtel. Meer informatie via info@defencecenterboxtel.nl, www.defencecenterboxtel.nl of 06-30958982.

Auteur: Ralph Dikmans
Meer Defence Center Boxtel nieuws >>>>


25-12-2022
 
 
Eerste Keurmerk Vechtsportautoriteit in Boxtel voor Defence Center Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)