Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Defence Center Boxtel verrast door bijzonder bezoek
 

 

Defence Center Boxtel verrast door bijzonder bezoek

Dinsdag 2 augustus werd het taekwon-do team verrast door hoogstaand bezoek. Niemand minder dan sabum Adriaan Coffa bracht ons een bezoek. Jayden van Sandwijk, lid van DCB, bracht al langer een kennis mee om te kijken. Deze raakte enthousiast door wat hij zag en nodigde prompt zijn goede vriend sabum Coffa uit.
In Nederland startte taekwon-do in 1965. Sabum Adriaan Coffa Begon met Taekwondo in 1966 en is inmiddels houder van de 6e Dan Taekwondo zowel de WT (World Taekwon-Do/ full contact taekwon-do) en ITF (Internationale Taekwon-Do Federation/semi contact).

Toen Coffa destijds met deze sport begon, was hij direct verkocht. Enkele jaren later besloot hij onder Grandmaster Louis Pardoel en samen met wijlen grandmaster Karel van Orsouw les te gaan geven in verschillende delen van Nederland, later ook in Boxtel, in de Jordaanwijk. (Grandmaster Pardoel had nog met Anton Geesink aan de basis gestaan van het judo/ jiu-jitsu in Nederland, voordat hij taekwon-do ontdekte.) In de jaren ‘70 richtte Coffa de Taekwon-do Tiger Academy op in  Oisterwijk, Eindhoven, Valkenswaard en Best. De sportschool in Geldrop is tot op heden nog steeds actief (onder leiding van een oud-leerling van Coffa).  Nog steeds beoefent Coffa deze sport dagelijks.  Enkele namen die hij heeft opgeleid zijn:
Grandmaster Peter Santers
Master Roy Karamala
Sabum Gerard Kanters

Sabum Coffa heeft in verschillende plekken in Nederland Taekwondo geïntroduceerd en is houder geweest van aantal sportscholen. Vanaf 1970 tot 1982. Mede door zijn inzet is taekwon-do In Nederland zo enorm succesvol geworden. Na de training bij Defence Center Boxtel leerde hij sabum Atmane Qoubbane en boo-sabums Jolijn van Eisden en Ralph Dikmans de fijne kneepjes en weetjes van het hedendaagse taekwon-do. Daarnaast kwamen er enorm veel quotes en weetjes tevoorschijn, waar de (boo-)sabums zich aan konden verlekkeren. Afgesproken is dat sabum Coffa vaker een kijkje komt nemen, zodat ook Defence Center Boxtel zijn leden het beste van het beste kan bieden….. want uiteraard wordt er in de vakantie druk doorgetraind!

Auteur: Ralph Dikmans
 


02-08-2022
 
 
Defence Center Boxtel verrast door bijzonder bezoek
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)