Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

4defence “Senshi Cup”
 

 

Vijf jeugdleden (karateka’s) van 4defence strijden op “Senshi Cup”


Zaterdag 6 oktober gingen vijf onervaren vechters de strijd aan voor de “Senshi Cup” in sporthal de Grutterwei in het rustige Oude Tonge (Zeeland). Sportschool Budokai Senshi onder leiding van Jacques van Roosmalen had in dit Oude Tonge een enorm leerzaam toernooi georganiseerd waar met kleine poules werd gewerkt en in elke poule kwamen ongeveer vier vechters uit. In totaal waren er maarliefst 28 kumites poules en 2 kata klassen. Onze vechters van 4defence Fight School Boxtel kwamen allen uit voor de kumites, waarbij er regels toegepast werden vanuit het Kyokushinkai karate de voorloper van ons Ashihara karate. Dit was enigszins in ons nadeel omdat er enkele technieken voor ons verboden werden, zoals het vastpakken en ellebogen geven.

Ondanks dit hebben onze jongens zich  weinig strafpunten hierdoor opgelopen. Met veel fighting spirit lieten onze leerlingen zien dat je met combinaties en flink wat doorzettingsvermogen een mooie pot kunt neer zetten met flink wat goede resultaten.
Alle wonnen ze verdiend een plaats op het ere podium. Zo won Romano Kiel in de 35 kg poule. Romano was nog wat afwachtend maar wist zijn tegenstanders op afwachtende momenten toch met zijn lenige technieken tegen het hoofd te raken, hij werd hiermee derde. Bastiaan Wuisman kwam uit in de 55 kg poule. De altijd rustige Bastiaan wist goed van zich af te bijten. Hij liet met mooie combinaties zien dat hij zich makkelijk staande kon houden in zijn poule. Hij behaalde hiermee de 2e plaats. Xiaolong Liang en Stefan Rijkers kwamen beide uit in de 60 kg klasse.

Zij lieten in de onderlinge strijd zien dat ze respectvol met elkaar om kunnen gaan en tegen de anderen tegenstander waren zij erg geconcentreerd en doelgericht. Met mooie acties, hoge traptechnieken en met snelle stoottechnieken vielen zij beide in de prijzen.  Stefan Rijkers werd derde in deze poule nadat hij in zijn eerste ronde zijn ribben had gekneusd. Xiaolong behaalde een verdiende 2e plaats. De laatste poule werd bezet door Bram Timmermans. Deze klasse liep tot 75 kg. Bram wist beide partijen in een gelijkspel te beëindigen. Beide tegenstanders hadden het zeer zwaar tegen Bram die zowel bij het kickboksen als het Ashihara mee traint. Door zijn laag hoog trap combinatie werden zijn tegenstanders flink verrast. Hij behaalde hierdoor een 2e plaats. Al onze 4defence Fight School Boxtel vechters gaven aan dat het vooral conditioneel erg zwaar was. Het mentale konden ze wel de baas. Maar ondanks dat gaven ze allen te kennen dat ze volgend toernooi weer erg graag mee wilden doen.
Als trainer heb ik zeer genoten van een mooi georganiseerd toernooi. Iedereen kwam goed tot zijn recht. De organisatie was strak maar toch flexibel, men was zeer vriendelijk en makkelijk bereikbaar voor vragen of opmerkingen. De deelnemers maar ook de vrijwilligers waren weer in goede staat van dienst. Dus al met al kijk ik terug op een geslaagd Senshi CUP toernooi.

Ik dank jullie allen voor jullie tijd en support.
Onder getekend, Jeugdtrainer Michael van Kasteren

Website : www.4defence.nl
Auteur : Michael van Kasteren
Meer 4Defence nieuws >>>>


06-10-2012
 
 
Senshi Cup
 
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)