Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta goede resultaten op het NK

 

 

 

Verslag:M.lauterslager

3e plaats Melissa Lauterslager Nederlands Kampioenschap turnen

 

 

 

Op zaterdag 29 mei vonden in Almelo de Nederlandse kampioenschappen turnen dames Divisie 2 plaats.
Vier Tabitta turnsters waren dit seizoen door de vijf voorrondes heen gekomen en mochten bij de beste 36 turnsters deelnemen aan dit NK.

Als eerste mochten Madelief Hobbelen en Dorina Afari laten zien wat ze in huis hadden op het onderdeel sprong.
Madelief liet hier een overslag met hele draai zien, goed genoeg voor 12.100. Dorina haar sprong verliep niet helemaal zoals het hoort en daarom sprong ze een veiligere sprong, met de overslag hield ze 11.65 punten over.

Op brug lieten beide turnsters mooie oefeningen zien, Madelief liet voor het eerst de reuzendraai op de wedstrijd zien en verdiende hiermee veel applaus.
Madelief scoorde een 11.600 en Dorina een 11.200.
Het derde toestel was balk. Madelief behaalde hier door een stabiele oefening met veel beenspreiding het achtste punt, een 11.200.

Tijdens de oefening van Dorina was er veel afleiding door een ongeval aan de overkant maar ze liet zich niet van de wijs brengen, punt:10.866.
Tot slot lieten de twee Tabitta-turnsters wederom zien dat ze op vloer bij de echte top horen, Madelief scoorde hier met 12.233 het derde punt en Dorina met 12.600 het allerhoogste punt van de wedstrijd. Een mooie afsluiting met een prima eindresultaat. Dorina eindigde met 46.361 op een 16e plaats. Madelief was met 47.233 maar 0.3 punt verwijderd van het podium, ze eindigde op de zesde plaats.

In de laatste wedstrijd kwamen voor Tabitta Roos van Bommel en Melissa Lauterslager in actie. Roos begon op sprong met een huizenhoge gehoekte tsukahara waardoor ze teveel vaart had en naar achteren viel.
Haar tweede sprong ging “op save”, de gehurkte tsukahara. Deze kwam leverde haar 12.700 punten op. Ook Melissa liet haar Tsukahara zien, nog niet zo hoog als Roos maar wel perfect tot stand, dat leverde haar 12.533 punten op.

Op de brug probeerde Roos een nieuw element te laten zien, deze lukte echter nog niet. Ze hield een 9.95 over.
Bij Melissa verliep de brug vlekkeloos en scoorde met een 12.250 het zesde punt.
Op balk turnde Roos strak maar moest helaas wel twee keer de balk verlaten, ze hield 9.800 over. Melissa deed iedereen versteld staan toen ze haar balkoefening op 1.20m hoogte uitvoerde alsof ze op de grond stond, nog nooit ging het zo goed.
Haar 12.200 was dan ook het tweede punt van de wedstrijd. Het werd nu ontzettend spannend, na drie toestellen stond Melissa op de vierde plaats dus ze kwam heel dicht bij het podium.

Tot slot vloer.
Roos pakte ondanks de tegenslagen de moed weer op en liet een oefening met elegante uitstraling zien, ze scoorde een 11.966.
Roos eindigde ondanks wat tegenslagen toch op een prima 25e plaats.
Melissa toverde met haar komische oefening weer bij veel mensen een lach op het gezicht, haar

prima uitvoering leverde haar de vijfde score, een 12.866 op.
Turnsters, trainsters en supporters moesten nu met klamme handjes de prijsuitreiking afwachten.

Niemand had verwacht dat Melissa kans maakte op een podiumplaats.
Toch bleek dat Melissa echt het podium op de derde plaats mocht betreden. Haar droom kwam uit, ze ontving haar bronzen plak met tranen van geluk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)