Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta op Nederlands kampioenschap
 

 

Geslaagd NK voor TabittaMet een club van maar liefst 30 supporters trokken de 5 deelneemster aan het NK turnen 2e divisie naar Almelo. Floor van Ingen, Tess Voets, Maite Ahsmann, Eva Roos en Roos van Bommel behoren bij de beste 36 turnsters van Nederland in hun divisie. Op zich al een knappe prestatie aangezien er tussen de 200 en 300 landelijke deelneemster zijn per leeftijdscategorie. Het lukte de 5 meiden niet om een podiumplaats te bemachtigen in de prachtige turnhal IISPA, toch kunnen ze terug kijken op een geslaagde finale.  

Floor van Ingen kwam uit in de jongste categorie, de instappers. Ze genoot zichtbaar van de wedstrijd en dat was te merken in de oefeningen op de verschillende toestellen. Op brug turnde ze het 7e punt met een gelukte zolendraai en kip. Met een 17e plaats in de eindklassering kan Floor zich de beste turnster van Brabant noemen.

In de meerkampfinale lukte het Tess Voets, in de categorie pupil 1, niet helemaal om haar zenuwen onder controle te houden. Op sprong en brug liep het niet helemaal lekker. Op vloer toonde Tess een prima uitvoering met zeer veel uitstraling. Op zondag moest de Liempdse nog een keer optreden, maar dan in een toestelfinale op balk. Daar liet ze een stabiele oefening zien en behaalde de 5e plaats. Het was nog even spannend want ze miste het podium op 0,2 punt.

In de categorie pupil 2 liet Maite Ahsmann zien wat ze waard was. Een topklassering zat er op voorhand niet in, dat maakte dat ze vrijuit haar oefeningen kon draaien. Zelfs de lastige pirouette op de balk lukte. Het was de eerste keer voor Maite op een NK.

Eva Roos en Roos van Bommel turnden tegelijkertijd op twee verschillende banen. Eva bij de junioren en Roos bij de senioren. De twee turnsters zorgden voor spannende momenten in de laatste toestelronde. Na 3 rondes stond Eva op positie 4 en Roos zelfs op positie 3. Voor Eva was dat te danken aan haar eindelijk weer eens gelukte tsukahara en prima oefeningen op balk en vloer. Roos turnde super op balk, sprong en vloer. Op het laatste toestel, brug, was het erop of eronder. Helaas voor beide meiden werd het eronder. Beiden duikelden van het toestel waardoor ze behoorlijk ver terug vielen in de eindstand. Voor Roos extra jammer, want bij een positie bij de eerste 10 had ze mee mogen turnen in een wedstrijd met de topsporters in Ahoy.
Beide turnster hadden eruit gehaald wat erin zat en kunnen dan ook zeer tevreden zijn over hun prestaties.

De toestelfinale vloer voor Roos ging op zondag ook zeer goed, met een 7e plaats van Nederland mag Roos zeer tevreden zijn.

Eindklassering 
Meerkamp: Floor van Ingen 17e, Tess Voets 34e, Maite Ahsmann 32e, Eva Roos 22e en Roos van Bommel 27e
Toestelfinale Balk: Tess Voets 5e
Toestelfinale Vloer: Roos van Bommel 7e

 

Bron Tabita turnen
Auteur: Y van Beers
Meer Tabitta nieuws >>>>


13-05-2012
 
 
Tabitta op het NK
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)