Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Zilver op de regiofinales voor Tabitta
 

 

Zilver op de regiofinales voor Tabitta

25 en 26 mei was het weekend van de regiofinales in de turnsport. GV Tabitta uit Boxtel werd gerepresenteerd in 4 categorieën: Cailynn Langenhuijsen en Maeve Daniëls in de categorie Jeugd divisie 2, Pleun Wijn, Fiene Wijn en Lynn Daniëls als pupillen 1 niveau 4, Julia van de Wal en Nikkie Schalkx als pupillen 2 niveau 4 en tot slot nog een 3e divisie junior turnster, Ninthe Scheffer. Maissam Bezbiz kon Ninthe helaas niet vergezellen vanwege een blessure.

Zaterdag turnde Cailynn haar best balkoefening van het seizoen. Ze bleef stevig staan op het smalle turntoestel en behaalde hiermee het 6e hoogste punt van de wedstrijd. Op sprong turnde ze een knappe tsukahara wat haar op dit toestel het 5e punt opleverde. Allround eindigde ze als 9e in een sterk deelnemersveld. Maeve, terugkrabbelend van langdurige knieblessures, liet zien dat ze thuishoort in deze hoge divisie. Haar prachtige spagaatsprongen in haar vloeroefening brachten haar op dit toestel naar een 4e plaats en op brug turnde ze als enige een handstand. Maeve eindigde in totaal als 14e.

Zondagochtend mochten de pupillen 1 hun finale turnen. Pleun zat volledig in haar element en turnde goed op alle vier de toestellen. Op brug turnde ze voor het eerst alle elementen achter elkaar, wat beloond werd met het 4e hoogste punt. Lynn turnde de sterren van de hemel op het toestel vloer en scoorde hierop zelfs het 2e punt van de wedstrijd. Ook bleef Lynn wederom knap op de balk staan gedurende haar hele oefening. Pleun en Lynn waren aan elkaar gewaagd en eindigden respectievelijk als 7e en 8e. Fiene heeft enorme stappen laten zien in haar vloeroefening. In totaal turnde ze ruim 40 punten bij elkaar, wat in een sterk deelnemersveld goed was voor een 19e plaats.

In de middag kwamen de pupillen 2 niveau 4 en junior divisie 3 tegelijk in actie. Nikkie kon vanwege een polsblessure slechts een halve wedstrijd turnen. Hiermee liet ze zien dat veel turnelementen ook op 1 hand kunnen worden geturnd. Toch ook een hele prestatie! Julia liet een brugoefening zien met een hoge moeilijkheidsgraad voor haar categorie. Hierbij turnde ze ook een kip aan de hoge ligger en scoorde ze een 10,950. Ze bleef netjes op de balk staan en op vloer behaalde ze zeer elegant het 9e punt van de maar liefst 28 deelnemers. Ninthe ging heel stabiel door al haar oefeningen heen en scoorde overal hoger dan een 11. Met een puntentotaal van 45,050 verraste ze ons met een 2e plaats in het eindklassement! Hiermee mag ze zich de tweede beste van de regio Brabant-Oost noemen

Auteur Eva Roos
Meer Tabitta nieuws >>>>


26-05-2024
 
 
Zilver op de regiofinales voor Tabitta
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)