Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Eva Roos brons op de halve finale en door naar NK Turnen
 

 

Eva Roos brons op de halve finale en door naar NK Turnen

In het eerste weekend van april 2023 stonden er opnieuw halve finales voor het grote NK turnen gepland. Ditmaal in Den Haag voor de turnsters uit de 1e divisie: Eva Roos (senior) en Wiese van den Eertwegh (junior). Ondanks een goede herstelperiode van een hamstringblessure, kwam de halve finale voor Wiese net te vroeg om verantwoord deel te kunnen nemen. Zij moet de finales dit jaar helaas aan haar voorbij laten schieten, maar is alweer goed op weg om een frisse start te kunnen maken in het volgende seizoen.

Eva had alle kwalificatiewedstrijden met een gouden plak afgesloten, dus de druk om nogmaals goed te presteren was hoog. Gelukkig weet Eva door haar lange turn carrière goed om te gaan met deze druk en ze begon sterk aan haar wedstrijd.

Op sprong en brug liet ze mooie oefeningen zien. Als een van de weinigen liet zij op brug het moeilijke vluchtelement 'Sjaposhnikova' zien, wat voornamelijk door eredivisieturnsters wordt uitgevoerd. De evenwichtsbalk, waar ze normaal gesproken zonder moeite op blijft staan, verliet ze helaas 2 keer vroegtijdig. Doordat ze verreweg niet de enige was met vallen, bleef de schade beperkt (op de blauwe plek op haar been na).

Vloer is het toestel waar Eva altijd uitblinkt en ze mocht de wedstrijd op dit toestel afsluiten. Haar oefening werd tot ieders verbazing streng beoordeeld. Hierdoor heeft Eva zich niet mogen plaatsen voor de toestelfinale vloer. Wel is haar moeilijke brugoefening beloond met een toestelfinale.

Ondanks de tegenslagen, slaagde Eva erin om als 3e te eindigen en de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Wederom een knappe prestatie van de senior 1e divisie van Tabitta Boxtel! Samen met Eva mogen Esmee Komen en Fenna Bergman namens Tabitta turnen op de landelijke (toestel)finales. Daarnaast zijn er vijf turnsters die aan de regionale finales mogen deelnemen, volgend weekend in Sint Oedenrode. Van de middenbouw niveau 4 hebben Isis van der Heijden, Hailey Kuijten, Eva Prent, Nikkie Schalkx en Julia van de Wal zich individueel gekwalificeerd voor deze finales.

Auteur Marieke Bergman
Meer Tabitta nieuws >>>>


02-04-2023
 
 
Eva Roos brons op de halve finale en door naar NK Turnen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)