Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Een gouden team en 2 NK plaatsen voor GV Tabitta
 

 

Een gouden team en 2 NK plaatsen voor GV Tabitta

Op zaterdag 18 maart reisden 11 turnsters, 4 coaches en veel trouwe supporters van G.V. Tabitta wederom het land door voor turnwedstrijden. De jongste groep, middenbouw niveau 4 ging naar Deurne voor hun laatste districtskwalificaties en de bovenbouw divisie 2 turnsters mochten naar Rotterdam voor hun landelijke halve finales om zich te plaatsen voor het NK.

In Deurne kwamen Maud de Bie, Isis van der Heijden, Hailey Kuiten, Eva Prent, Nikkie Schalkx en Julia van de Wal in actie. Zij turnden hier hun derde teamwedstrijd waarmee zij zich zowel als team als individueel konden kwalificeren voor de regiofinales. Deze finales worden in het weekend van 15 april gehouden in Sint-Oedenrode en hier mogen de turnsters in hun eigen leeftijdscategorie gaan strijden voor medailles.

Isis en Hailey, beide pupil 2, turnden zich respectievelijk naar de eerste en tweede plaats van de wedstrijd. Isis behaalde de hoogste score op balk en brug en Hailey kreeg het hoogste punt op vloer. De pupillen 1 voor wie dit hun eerste wedstrijdseizoen is, hebben zich sterk verbeterd sinds de vorige wedstrijd. Nikkie eindigde als 11 de, Julia als 15de, Eva als 18de en Maud als 22ste.

Voor het teamresultaat werden de hoogste 3 scores per toestel bij elkaar opgeteld en dit resulteerde opnieuw in een gouden medaille voor het team! Of ze hiermee door zijn naar de teamfinale, is helaas nog onzeker. Dat zal afhangen van het totaal aantal punten van alle andere teams. Ook is het nog niet bekend welke pupillen 1 en 2 van Tabitta door zijn naar de individuele finales.

In Rotterdam begon Ninthe Scheffer (jeugd 2e divisie) al vroeg aan haar halve finale.

Zij turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten en eindigde als 13de. Ondanks haar goede persoonlijke prestaties was dit niet genoeg om een van de weinige finaleplaatsen te bemachtigen. Ninthe kan met opgeheven hoofd gaan trainen voor volgend seizoen.

In de middag was het de beurt aan de junioren 2e divisie: Fenna Bergman, Maissam Bezbiz, Esmee Komen en Fenne Scheffer. Ook deze meiden lieten mooie oefeningen zien met hier en daar een nieuw element. Helaas zijn er voor het grote deelnemersveld ook maar een beperkt aantal finaleplaatsen te behalen, waardoor Esmee en Fenna zelfs met een geweldige 8e en 9e plaats niet door zijn naar de meerkampfinale. Wel wist Esmee het hoogste punt te behalen op het toestel vloer en waren de twee torenhoge tsukahara's van Fenna goed voor de  hoogste score op het toestel sprong, waardoor zij allebei een landelijke toestelfinale hebben gehaald.

Fenne eindigde op een mooie 14e plaats en Maissam op een nette 15e plaats. Ook zij lieten een mooie wedstrijd zien, maar helaas lagen de punten dicht bij elkaar en was het niet genoeg voor het NK of een toestelfinale.

Op 2 april turnen de 1e divisies turnsters hun halve finale NK in Den Haag. Het NK vindt plaats op 22 en 23 april in Alkmaar.

Auteur Marieke Bergman
Meer Tabitta nieuws >>>>


18-03-2023
 
 
Een gouden team en 2 NK plaatsen voor GV Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)