Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren Tabitta Boxtel 2de en 3de op het NK turnen in Ahoy
 

 

Senioren Tabitta Boxtel 2de en 3de op het NK turnen in Ahoy

 Zondag 26 juni stonden Nienke Langenhuizen en Eva Roos (beide senior divisie 1) stralend in Ahoy om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) turnen. Bij de meerkampfinale voor de senioren divisie 1 eind april in Waalwijk hadden beide zich geplaatst voor 2 toestelfinales in Ahoy.

Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters mocht Nienke uitkomen op Brug en balk en Eva op balk en vloer.

Nienke begon op brug. Het lukte haar helaas niet om een foutloze oefening te turnen. Door wat foutjes en een val werd ze 7de.

Ze wist zich goed te herpakken voor haar balk finale. Ze turnde een hele mooie oefening met moeilijke elementen zoals twee flikflakken achter elkaar, en kreeg hiervoor de 3de score. Ze kwam hiermee op een gedeelde 3e plaats, maar helaas ging de medaille naar de turnster met de hogere E-score (uitvoering).

Na een lange en succesvolle turn carrière was dit voor Nienke dan toch haar laatste wedstrijd namens Tabitta Boxtel, omdat zij verder buiten Boxtel gaat studeren.  Nienke zal altijd verbonden blijven met de club en zich op andere manieren voor Tabitta inzetten. Wij wensen haar veel succes en geluk in de toekomst.

Eva eindigde met een gloed nieuwe oefening op balk direct achter Nienke op een 5de plaats. Haar straalmoment moest echter nog komen, met haar prachtige vloeroefening. Ze liet met haar routine zien dat zij bij de top van Nederland hoort in haar klasse en werd beloond met de zilveren medaille. Dit was voor Eva haar 100e medaille! Volgend seizoen wil zij die collectie verder aan gaan vullen.

Met een goed gevoel en mooie resultaten hebben de turnsters het turnseizoen in Ahoy afgesloten.

 

Auteur Marieke Bergman
Meer Tabitta nieuws >>>>


26-06-2022
 
 
Senioren Tabitta Boxtel 2de en 3de op het NK turnen in Ahoy
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)