Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Landelijk goud voor Tabitta in Zierikzee
 

 

Landelijk goud voor Tabitta in Zierikzee

De turnsters van Tabitta hebben goede visitekaartjes afgegeven op de kwalificatiewedstrijden. voor het NK. Daarbij was Eva Roos de uitschieter,door in het sterke landelijke deelnemersveld senior Divisie 1 het goud te veroveren.

Afgelopen weekend (12 en 13 november) turnden de bovenbouw turnsters van Tabitta hun eerste van de drie kwalificatie wedstrijden in Zierikzee, met als doel zich te plaatsen voor de halve finale van het NK turnen.
Op zaterdag 12 november begonnen de junioren 2de divisie Fenna Bergman, Maissam Bezbiz, Esmee Komen en Fenne Scheffers 's morgens vroeg in Zierikzee aan hun wedstrijd.
Deze turnsters lieten met hun mooie oefeningen zien dat ze thuis horen op dit niveau.
Maissam behaalde een hele mooie 6de plaats, Fenna werd 8ste, Esmee 9de en Fenne 11 de. Een mooi uitgangspunt, met nog 2 kwalificatiewedstrijden te gaan, om zich te plaatsen voor de halve finale.

Jade Roovers kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen aan de eerste kwalificatiewedstrijd, zij gaat zich richten op het herstel van haar blessure en de tweede kwalificatiewedstrijd.

Op zondag 13 november turnden Milana Emans en Wiese van den Eertwegh, beide 1ste divisie junior, zich netjes naar een respectievelijk 10de en 14de plaats. Ook zij hebben zich flink verbeterd vergeleken met de vorige wedstrijd.

Als laatste kwam Eva Roos (senior divisie 1) in actie. Zij turnde zich in een hele stabiele wedstrijd met de hoogste score op balk en het tweede punt op brug en vloer naar de 1ste plaats voor de meerkamp. Zij kreeg hiervoor de gouden medaille omgehangen en plaatst zich hiermee rechtstreeks voor de halve finale.

In Panningen turnden de middenbouw turnsters niveau 2: Maeve Daniƫls, Cailynn Langenhuijsen, Nienke van Sambeek en Diaz Verhoeven, hun eerste teamwedstrijd. De afgelopen tijd hadden zij op de trainingen al een hoop progressie laten zien met een aantal nieuwe elementen in hun oefeningen. Als team hebben ze samen gestreden en hebben ze mooie verbeterpunten laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dit resulteerde in een mooie 5de plaats.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 17/18 december. De turnsters van middenbouw niveau 2 hebben dan een individuele wedstrijd en komen dan voor het eerste in actie.

Auteur Marieke Bergman
Meer Tabitta nieuws >>>>


13-11-2022
 
 
Landelijk goud voor Tabitta in Zierikzee
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)