&

Halve finale turnen in Varsseveld

In Varsseveld konden afgelopen weekend (11 en 12 mei) de junioren 1e divisie en de senioren 3e divisie van G.V. Tabitta Boxtel zich plaatsen voor het NK.

Op zaterdag 11 mei kwamen de junioren 1e divisie Sam Sieben, Yuna van de Wiel, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde in actie. Het was een pittige wedstrijd en niet voor  alle turnsters liep het helemaal naar wens. Dit resulteerde in een 5de plaats voor Yuna, een 10de plaats voor Sam, een 17de plaats voor Donna en een 18de plaats voor Lieve. Sam en Yuna plaatsten zich hiermee heel knap voor het NK en Donna en Lieve zijn allebei reserve voor het NK.
Yuna plaatste zich ook nog voor de toestelfinale sprong door heel knap derde te worden op sprong tijdens deze halve finale.

Zondag kwamen de senioren 3e divisie Lieke van Berkel, Joti Timmer en Jaimy de Wit in actie. Voor hen was het een hele moeilijke opgave om een NK ticket te bemachtigen. Alleen de eerste 5 (van de 24) verdienen in hun categorie een NK ticket. Lieke lukte het heel knap, door na vier toestellen op de 2de plaats te eindigen. Zij kreeg hiervoor een zilveren medaille omgehangen. Jaimy werd 9de en Joti kon door een blessure niet alle toestellen turnen en eindigde als 24ste.

Dit was de laatste halve finale, vanaf volgende week zullen de Nederlandse Kampioenschappen voor de verschillende categorieën in verschillende weekenden plaatsvinden. Met 16 NK tickets is Tabitta hierbij goed vertegenwoordigd.