Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

G.V. Tabitta  kersttoernooi in Nijmegen
 

 

G.V. Tabitta kersttoernooi in Nijmegen

Een jaarlijkse terugkerend toernooi voor de turnsters van G.V. Tabitta is het kersttoernooi in Nijmegen. Op 28 en 29 december kwamen alle turnsters in actie. De onderbouw turnsters in een team wedstrijd en de bovenbouw turnsters voor toestelfinales.

Ninthe Scheffer en Dana v/d Brandt vormden samen een team in de categorie pupil2 N2. Ze turnden een knappe wedstrijd en eindigde op de 6de plaats. Bij de Senioren 3e divisie liet Myrne v/d Eertwegh zien dat ze weer op de goede weg is na een lange blessure. Joti Timmer viel helaas geblesseerd uit na 2 toestellen geturnd te hebben. Lieke van Berkel en Jaimy de Wit behaalden beide het podium. Lieke werd 1ste op brug (Goud) en 3de op sprong (Brons). Jaimy werd 1 ste op balk (Goud). 

Bij de jeugd 3e divisie lieten Renee van Gaal, Mollie McCluney, Fenne Scheffer en Myrthe Widlak hele goede oefeningen zien. Dit werd beloond met verschillende podiumplaatsen. Op sprong werd Mollie 3de (Brons), op brug werd Myrthe 1ste (Goud) en eindigde Fenne helaas net naast het podium als 4de. Op balk was het hele podium gevuld door Tabitta turnsters, Renee 1ste (Goud), Mollie 2de (Zilver) en Myrthe 3de (Brons). Op vloer lukte het Fenne wel een medaille te turnen. Ze werd 2de (Zilver) en hier werd Mollie helaas 4de en stond dus net niet voor de 3de keer op het podium.

Op zondag was het de beurt aan de jeugd N3 turnsters Maissam Bezbiz, Sophie Nagtegaal en Lizzy Stolwijk. Er werden angsten overwonnen en leerpuntjes meegenomen voor de volgende trainingen. Een knappe wedstrijd waarbij Lizzy 4de werd op vloer en dus net niet op het podium stond. Ook Jeugd 2e divisie turnster Fenna Bergman lukte het net niet het podium te halen. Zij werd 4de op sprong. Wiese v/d Eertwegh mocht daarentegen 3 keer het podium beklimmen bij de Jeugd 1e divisie. Zij werd 2de op sprong en brug (Zilver) en 3de op balk (Brons). De pupillen 1 N2 Fay Janssens, Fenne v/d Laak en Saar v/d Velden zetten een knappe teamprestatie neer en eindigde op een hele mooie 3de plaats waarvoor ze de bronzen medaille in ontvangst mochten nemen. Esmee Komen jeugd 2de divisie is al langere tijd geblesseerd en kwam alleen op balk uit. De aangepaste balkoefening verliep helaas nog niet zoals gehoopt. In de laatste wedstrijd van het weekend blesseerde Romy Schepens zich op haar eerste toestel (vloer) dusdanig dat ze helaas niet verder kon turnen. Op de andere baan hebben de e divisie turnsters Nienke Langenhuizen, Eva Roos, Donna van Wijgerden en Lieve v/d Zijde ondanks wat slordigheden en tegenslagen gevochten voor wat ze waard waren. Eva behaalde hiermee een 1e plaats op vloer (Goud) en een 3de plaats op brug (Brons). Een mooi weekend voor de tabitta turnsters met een paar dieptepunten maar vooral veel hoogtepunten en plezier. De turnsters en train(st)ers gaan nu weer hard aan de slag met de verbeterpunten om in januari bij de kwalificatiewedstrijden en regiokampioenschappen weer mooie oefeningen te laten zien.

Auteur Esther Jansen
Meer Tabitta nieuws >>>>


28-12-2019
 
 
G.V. Tabitta kersttoernooi in Nijmegen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)