Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta Boxtel zeer succesvol op NK
 

 

Tabitta Boxtel zeer succesvol op NK

Zéér succesvol NK weekend voor eerste divisie turnsters van Tabitta Boxtel, met maar liefst 5 NK medailles!! Zaterdag 9 juni en zondag 10 juni stonden in het teken van de NK finales voor de eerste divisie turnsters Sam Sieben, Lieve van der Zijde, Donna van Wijgerden, Yuna van de Wiel en Eva Roos.

 Sam, jeugd 1e divisie, opende het wedstrijdweekend en wist gelijk de toon te zetten. Zij turnde een stabiele meerkamp finale, maar de concurrentie lag op de loer, waardoor het tot het allerlaatste punt van de wedstrijd spannend was. De ontlading was dan ook extra groot toen het allerlaatst punt getoond werd en Sam heel knap Nederlands kampioen 2018 werd in de meerkamp finale.
Op zondag turnde zij nog 4 NK toestelfinales. Ook op brug wist zij het Goud, en daarmee dus de titel Nederlands kampioen brug, binnen te halen. Op balk kreeg zij het Zilver omgehangen en op vloer het BRONS. Maar liefst 4 NK medailles voor Sam. Tevens heeft zij zich geplaatst voor de AHOY cup in het weekend van 23-24 juni in Rotterdam.

 Lieve, junior 1e divisie, had als doel top 10 turnen omdat dan ook zij zich kon plaatsen voor de AHOY cup. Een meerkamp finale, waarin de spanningen erg hoog waren, vooral bij Lieve zelf, maar waarin foutloos werd geturnd resulteerde in een 7e plaats in het eindklassement. Doel bereikt en ook Lieve mag de Ahoy cup gaan turnen.
Op zondag turnde Lieve in de balkfinale. Als allereerste was ze aan de beurt, waarna er nog 7 andere turnsters volgde. De jury was onder de indruk van het mooie turnen van Lieve en kreeg dan ook een ruime score van 12.100 toebedeeld. Deze score heeft Lieve het Goud en daarmee dus ook de titel Nederlands kampioen balk opgeleverd. Zij mag 2 dagen stralen in Ahoy, de meerkamp finale en de balkfinale mag ze daar nogmaals turnen.

 Donna, junior 1e divisie, kampt met een vervelende knie blessure. Heel stoer verscheen zij toch aan de start op de meerkamp finale, maar helaas heeft ze na 2 toestellen, sprong en brug, besloten te stoppen met haar wedstrijd. Ze had teveel pijn en op zondag turnde zij, evenals Lieve, de balkfinale. Ook tijdens deze finale bleek dat het bijna onmogelijk was om te turnen, ze zette door, maar kon niet alles geven. Donna behaalde daarmee de 7e plaats. Zij gaat nu herstellen en we hopen haar snel weer terug te zien op de wedstrijdvloer!!

 Eva, senior 1e divisie, heeft al vele malen het NK geturnd en ook dit jaar was zij geplaatst. Voor haar zou top 10 turnen ook betekenen dat ze naar Ahoy mocht, dus daar ging ze volledig voor. Met een sterk deelnemers veld, waarin de punten altijd dicht bij elkaar liggen, is foutloos turnen min of meer een ‘must’ om door te kunnen stromen. Eva turnde zeer stabiel op elk toestel en liet daarmee zien wederom bij de top 10 van Nederland te horen. Met een knappe 9e plaats op de meerkamp finale mag ook Eva de AHOY cup turnen.

 Yuna, junior 1e divisie, had zich net niet kunnen plaatsen voor de meerkamp finale en ook op sprong greep ze net naast een finale plaats. Ze was eerste reserve op dit toestel, maar alle geselecteerde turnster waren aanwezig, waardoor Yuna helaas niet in actie mocht komen. Haar aanwezigheid en support heeft er mede voor gezorgd dat de resultaten van afgelopen weekend meer dan geweldig waren!

 In het weekend van 23-24 juni zullen de laatste wedstrijden van dit seizoen geturnd gaan worden. In Ahoy Rotterdam komen Sam Sieben, Lieve van der Zijde, Eva Roos en Lieke van Berkel nog één keer in actie.

Auteur Esther Jansen
Meer tabitta turn nieuws >>>>


11-06-2018
 
 
Tabitta Boxtel zeer succesvol op NK
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)