Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Fenna Bergman en Esmee Komen NK weekend
 

 

Fenna Bergman en Esmee Komen turnen een fantastisch NK weekend

Op zaterdag 2 juni stond het NK turnen gepland voor Fenna Bergman, pupil 2 N2 en Esmee Komen, jeugd 1 N3. Een hele prestatie op zich om überhaupt al daar te staan, door de vele aantal inschrijvingen in beide niveau’s. Ze behoren, voorafgaand aan deze wedstrijd, in ieder geval al tot de beste 36 turnsters van Nederland in hun niveau.

Fenna begon de wedstrijd op vloer en wist gelijk de toon te zetten met een mooie 13.300. Sprong werd beloond met een mooie vierde score, 13.600. Brug, haar favoriete toestel, was wederom prachtig en kreeg de score 14.050. Balk, het laatste toestel en tevens het spannendste toestel, wist Fenna met een paar kleine wiebels goed door te komen. Met een 12.033 sloot zij haar wedstrijd af. Haar eigen doel was top 15 turnen en met een 12e plaats op de einduitslag is dat doel dus zeker behaald!!

Esmee startte in de tweede wedstrijdronde. Met verschillende podiumplaatsen in de kwalificaties voorafgaand aan het NK was de druk voor zichzelf hoog. Ze begon op haar favoriete toestel brug en opende de wedstrijd met een 14.000. Op balk wist ze de spanningen onder controle te houden en kreeg een 13.000 toebedeeld. Vloer is een toestel waar uitstraling écht belangrijk is, met een tweede score op dit toestel heeft ze dat dus prachtig gedaan, 13.700. Billen knijpend het laatste toestel tegemoet. Esmee mocht als allereerste aantreden en de ranking ná 3 toestellen was podiumplaats. Ze sprong ook hier zichzelf naar het tweede punt op dit toestel en behaalde een 13.217. Afwachtend wat de rest turnde beleefden we de laatste 25 minuten. Eindelijk was daar de algemene einduitslag en werd Esmee 2e!!!! De ZILVEREN NK medaille werd haar met trots omgehangen en ze straalde van oor tot oor!

Op zondag 3 juni kwamen Fenna en Esmee nogmaals in actie, dit keer op de toestelfinales. Fenna had zich geplaatst voor het toestel sprong en wist een 8e plek te behalen op dit toestel. De verschillen waren érg klein! Esmee turnde op brug wederom een hele mooie oefeningen en won met een 14.333 de BRONZEN medaille en tevens haar 2e NK medaille.

Romy Schepens was aangewezen als reserve turnster op vloer voor de NK toestelfinale, alle geselecteerde turnsters waren aanwezig, dus helaas mocht zij niet in actie komen.

We hebben genoten van prachtig turnen wederom en kijken uit naar het laatste NK weekend volgend weekend in Almelo.

Auteur Esther Jansen
Meer tabitta turn nieuws >>>>


03-06-2018
 
 
Fenna Bergman en Esmee Komen turnen een fantastisch NK weekend
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)