Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Bronzen weekend GV Tabitta
 

 

Bronzen weekend GV Tabitta met een goud randje

Een bronzen weekend met een goud randje voor de turnsters van Tabitta Boxtel. Op 23 en 24 juni mochten 4 turnsters aantreden in het grote Ahoy voor de Ahoy Cup 2018.

Op zaterdag 23 juni turnden Lieve van der Zijde (als junior in het senioren deelnemersveld) en Eva Roos beide een goede wedstrijd in supplement A. Dit resulteerde in een 24ste en 9de plaats. Na de wedstrijd kregen de train(st)ers en Eva de verassing van het weekend! Eva plaatst zich namelijk als 3de voor de toestelfinale vloer die zondag geturnd zou worden, een finale waar iedereen stiekem op hoopte maar niemand uit durfde te spreken na haar reserveplaats van 2017. Lieve had zich al geplaatst als Nederlands Kampioen junioren divisie 1 op balk waardoor Eva en Lieve nog een dag in actie mochten komen in het grote sportpaleis tussen de Nederlandse toppers.

Op zondag 24 juni kwamen Lieke van Berkel supplement D en Sam Sieben supplement C in actie in hal 1. Lieke turnde een nieuw gelukt element op brug en een nieuwe sprong waar ze helaas een val moest incasseren. Mede door haar nette balkoefening (revanche van het NK) en elegante vloeroefening werd zij alsnog knap 14de. Sam, de kersverse Nederlands Kampioene jeugd divisie 1, moest het opnemen tegen de oudere junioren en senioren. Een mooi 2de punt op brug en balk zorgde ervoor dat zij heel knap 3de werd in dit sterke deelnemersveld.
Tegelijkertijd was het spannend in het sportpaleis waar Eva een stralende oefening liet zien met prachtige gymnastische sprongen, de jury was hier zo van onder de indruk dat ook zij het podium mocht betreden, Brons met een mooi punt: 12.000.

Na Eva was Lieve aan de beurt, in een sterk deelnemersveld met turnsters die allemaal een kop groter waren hield Lieve zich goed staande en bleef ze rustig, 11.167 was het resultaat. Dit punt was voldoende om uiteindelijk de 3de plek te behalen waardoor ook Lieve de bronzen medaille had gewonnen.

Een verassend en spectaculair laatste wedstrijdweekend voor Tabitta in Ahoy, een club die wederom laat zien bij de top van Nederland te horen!

Auteur Marten Scheepens
Meer tabitta turn nieuws >>>>


24-06-2018
 
 
Bronzen weekend GV Tabitta met een goud randje

 

Op de foto van links naar rechts:
Lieke van Berkel, Eva Roos, Lieve van der Zijde en Sam Sieben

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)